Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ με εκπρόσωπο αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας

Συζητήθηκαν οι αναπτυξιακές δυνατότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το αυξημένο αμερικανικό επενδυτικό ενδιαφέρον σε τομείς όπως η ενέργεια, οι υποδομές και η τεχνολογία

Οι δυνατότητες αμερικανικών επενδύσεων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη σε τομείς όπως η ενέργεια, οι υποδομές και η τεχνολογία συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου με τον σύμβουλο του εκτελεστικού διευθυντή της τράπεζας DFC Development Finance Corporation, Caleb McCarry, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, του Γενικού Προξένου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Gregory Pfleger Jr. και του συμβούλου Οικονομικών Υποθέσεων της αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, William Laitinnen.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 11 Φεβρουαρίου 2020 στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης πριν τη μετάβαση του κ. Μέτιου στη Σαμοθράκη.

Ο κ. McCarry ενδιαφέρθηκε να γνωρίσει τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και επεσήμανε ότι η περιοχή παρουσιάζει αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Από την πλευρά του ο κ. Μέτιος τόνισε ότι η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων αποτελεί κεντρικό αναπτυξιακό στόχο της Διοίκησής του και ότι στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που κινείται στην κατεύθυνση της βιώσιμης, πραγματικής ανάπτυξης.