Περιφέρεια ΑΜ-Θ: Τα έργα υποδομής και ο τουρισμός της Σαμοθράκης στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης

Η ατζέντα της σύσκεψης η οποία έγινε παρουσία του Περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου-Θα ακολουθήσουν και άλλες συσκέψεις στις έδρες των δήμων όλης της Περιφέρειας με σκοπό την ενδυνάμωση της συνεργασίας Περιφέρειας και δήμων για τα αναγκαία έργα

Τη Σαμοθράκη επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος ως επικεφαλής πολυμελούς κλιμακίου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ αποτελούμενο από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς και ανώτερα υπηρεσιακά στελέχη από τη Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας και της ΠΕ Έβρου και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Σκοπός της επίσκεψης του κλιμακίου της Περιφέρειας υπό τον κ. Μέτιο στη Σαμοθράκη ήταν η συμμετοχή σε ευρεία σύσκεψη με τη Δημοτική Αρχή με σκοπό την παρακολούθηση των έργων που είναι σε εξέλιξη στο νησί με τη συμμετοχή και την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας, τη χρηματοδότηση νέων, αλλά και τον σχεδιασμό πιο μακροπρόθεσμων παρεμβάσεων ενόψει της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Σαμοθράκης και εκτός του Δημάρχου, Νίκου Γαλατούμου συμμετείχαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Τεχνικών Έργων, Χρύσα Αντωνάκη, Τουρισμού, Κατερίνα Καραμήτσου-Γιαννέλου, Καθαριότητας και Πρασίνου, Γιάννης Γρηγόραινας, δημοτικοί σύμβουλοι και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Η σύσκεψη στη Σαμοθράκη είναι η 3η μιας σειράς συσκέψεων τις οποίες έχει εγκαινιάσει ο κ. Μέτιος στις έδρες των Δήμων όλης της Περιφέρειας με σκοπό την ενδυνάμωση της συνεργασίας και τον συντονισμό των υπηρεσιών Περιφέρειας και Δήμων για τα αναγκαία έργα κάθε περιοχής.