Περιφέρεια ΑΜ-Θ: Στήριξη των δομών σίτισης των Δήμων Ιάσμου και Νέστου με 386.000 ευρώ

Για τον Δήμο Νέστου οι πόροι τους οποίους θα διαθέσει η Περιφέρεια είναι 195.000 ευρώ και θα επιτρέψουν την καθημερινή σίτιση 150 ατόμων

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια διαθέτει πόρους ύψους 386.000 ευρώ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα για τη λειτουργία των δομών σίτισης των Δήμων Ιάσμου και Νέστου για τα επόμενα 3 χρόνια.

Για τον Δήμο Ιάσμου η χρηματοδότηση της Περιφέρειας φτάνει τα 191.000 ευρώ και θα επιτρέψει την καθημερινή σίτιση 160 ατόμων, τα οποία είναι άνεργα, έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα, είναι ανήλικοι, πολύτεκνοι ή αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα υγείας σε όλη την επικράτεια του Δήμου.

Για τον Δήμο Νέστου οι πόροι που θα διαθέσει η Περιφέρεια είναι 195.000 ευρώ και θα επιτρέψουν την καθημερινή σίτιση 150 ατόμων τα οποία ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας λόγω ανεργίας, αναπηρίας, αδυναμίας αυτόνομης διαβίωσης, εξαρτήσεων, διαβίωσης σε υποβαθμισμένες περιοχές, υπερχρέωσης κτλ.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης για τη χρηματοδότηση, ο κ. Μέτιος συνάντησε στο γραφείο του το Δήμαρχο Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν και είχε αναλυτική ενημέρωση για τη λειτουργία της Δομής Σίτισης του Δήμου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Αχμέτ Ιμπράμ.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Ιάσμου Οκτάι Γιαλούτς, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Μαρία Στράντζαλη και οι ειδικοί συνεργάτες του Δημάρχου Ελήφ Καλλεντζή και Ερτζάν Τζαναβάρ Αλή.