Περιφέρεια ΑΜ-Θ: Συνάντηση εργασίας για τα προβλήματα των αλιέων λόγω κορονοϊού

Συμφωνήθηκε η αποστολή υπομνήματος προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με προτάσεις επίλυσης των θεμάτων τα οποία αναδείχθηκαν και η προσπάθεια επίτευξης συνάντησης με τον υπουργό

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 στα γραφεία των εγκαταστάσεων του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Βιστωνίδας και Βιστωνικού Κόλπου, με αφορμή τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού SARS COV-2.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αλιευτικής Πολιτικής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, Ανδρέας Καραγιώργης, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού και του Σύνδεσμου Λιμνοθαλασσών Ελλάδας «Στέλιος Μπαλάσης», Γιώργος Γκίλης και ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Λιμνοθαλασσών Κεραμωτής, Σταύρος Αρβανιτάκης.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν κυρίως τα ζητήματα τα οποία δημιουργούνται από το lockdown στο σύνολο του κύκλου εργασιών (αλίευση, πώληση, διακίνηση των αλιευμάτων) των συνεταιρισμών των λιμνοθαλασσών, αλλά και τρόποι στήριξης ή/και αποζημίωσης των αλιέων.

Συμφωνήθηκε η σύνταξη και αποστολή εισηγητικού υπομνήματος προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με προτάσεις επίλυσης των θεμάτων τα οποία αναδείχθηκαν και η προσπάθεια επίτευξης συνάντησης με τον υπουργό κ. Βορίδη.