Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ ενισχύει την καινοτομία: Ποια επιχείρηση επιλέχτηκε από την Καβάλα

20 επιχειρήσεις από τους τομείς της αγροδιατροφής, των πλαστικών, του μαρμάρου, του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και της πληροφορικής θα ενισχυθούν συνολικά με 3,3 εκ. ευρώ-Ποιες είναι αυτές ανά Περιφερειακή Ενότητα

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου, 20 επιχειρήσεις της Περιφέρειας που δραστηριοποιούνται στους τομείς της αγροδιατροφής, των πλαστικών, του μαρμάρου, του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και της πληροφορικής, θα ενισχυθούν με 2,5 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ προκειμένου να επενδύσουν στην έρευνα και στην καινοτομία.

Στόχος της Περιφέρειας είναι να ενισχύσει τις επιχειρήσεις στα σχέδιά τους να αναβαθμίσουν τις μεθόδους παραγωγής, την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, σε συνεργασία με ερευνητικούς φορείς και ιδρύματα, έτσι ώστε να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικές και να βελτιώσουν περισσότερο τη θέση τους στην αγορά.

Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται σε τομείς τους οποίους η Περιφερειακή Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) έχει κρίνει ότι θα πρέπει να ενισχυθούν σε προτεραιότητα.

Αν στους πόρους που διαθέτει η Περιφέρεια προστεθούν και τα ιδιωτικά κεφάλαια, οι συνολικές επενδύσεις θα φτάσουν τα 3,3 εκ. ευρώ.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης για τη χρηματοδότηση, ο κ. Μέτιος συνομίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης με τους υπεύθυνους ορισμένων από τις επιχειρήσεις οι οποίες θα ενισχυθούν.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου:

  • τον κ. Θανάση Παπαζηλάκη, Νόμιμο Εκπρόσωπο της CAMPUS ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΕ
  • και την κυρία Αμάντα Σουκουλιά, Διαχειρίστρια της SMART ENGINEERING MANAGEMENT SOLUTIONS IKE

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης:

  • τον κ. Τάσο Ριζόπουλο, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΙΝΤΕΡΠΛΑΣΤ ΑΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης:

  • τον κ. Σταμάτη Ασημή, Υπεύθυνο Έργου, και τον κ. Νίκο Τσιουβάρα, Διευθυντή Έρευνας και Ανάπτυξης προϊόντων Λιθίου, της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας:

  • τον κ. Ανδρέα Στάμκο, πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΙΝΤΕΡΜΕΚ ΑΒΕΕ

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας:

  • τον κ. Παναγιώτη Κυριακίδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΗΜΑ ΠΑΥΛΙΔΗ ΑΕ
  • και τον κ. Γρηγόρη Αργυρίου, πρόεδρο του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ