ΠΕ Καβάλας προς Αθλητικά Σωματεία: Αν ΔΕΝ δηλώσετε τους αγώνες σας 6 ημέρες πριν, δεν παίρνεται άδεια…

Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας για τα χρονικά περιθώρια έκδοσης άδειας διεξαγωγής αθλητικών συναντήσεων

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Καβάλας ανακοινώνει προς όλους τους αθλητικούς συλλόγους και σωματεία καθώς και τις οικείες ενώσεις αυτών τα κάτωθι, αναφορικά με τα αιτήματά τους προς την Υπηρεσία για έκδοση άδειας διεξαγωγής αθλητικών συναντήσεων:

Ήδη, σε προηγούμενο Δελτίο τύπου της 17/9/2020, υπήρξε ενημέρωση μεταξύ άλλων ότι βάση των σχετικών διατάξεων, τα αιτήματα θα πρέπει να καταφθάνουν στην Υπηρεσία με πλήρη δικαιολογητικά τουλάχιστον έξι ημέρες πριν την ημέρα διεξαγωγής της αθλητικής συνάντησης ώστε να είμαστε εντάξει με την προθεσμία των πέντε ημερών για την κοινοποίηση στην αρμόδια αστυνομική αρχή βάση των διατάξεων του αρ. 20 της Κ.Υ.Α. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΥΑ/ΔΤΥ/ΤΠΑ/ΑΕ/408113/21902/ 2725/603/17 (ΦΕΚ 3568 Β/10-10-2017).

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που διαμορφώνονται από τις συνθήκες της πανδημίας και επειδή θα πρέπει να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος στις αρμόδιες αρχές ελέγχου, μεταξύ των άλλων μέτρων, και αυτών που ορίζονται από τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της COVID19, καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη τήρησης της ανωτέρω προθεσμίας.

Η ανωτέρω προθεσμία είναι η ελάχιστη δυνατή, ώστε να έχει στη διάθεσή της η Υπηρεσία τουλάχιστον μία εργάσιμη ημέρα για την επεξεργασία του σχετικού αιτήματος. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή εάν η ημέρα κατάθεσης της αίτησης στην Υπηρεσία μας εφόσον είναι εργάσιμη, (ή η αμέσως επόμενη εργάσιμη εάν κατατεθεί ηλεκτρονικά), δεν απέχει χρονικά τουλάχιστον έξι ημέρες από την ημέρα που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί η αθλητική συνάντηση, ή εάν τα δικαιολογητικά είναι ελλιπή, η Υπηρεσία ενημερώνει ότι, τηρώντας τις σχετικές διατάξεις, δεν θα εκδίδει τη σχετική άδεια και η αίτησή θα τίθεται στο αρχείο.