Μαρία Πολυμέρου: Οι μόνοι που μπορούν να με κρίνουν είναι οι συντοπίτες μου που με εξέλεξαν

Η απάντηση της περιφερειακής συμβούλου Θάσου στην Περιφερειακή Σύνθεση και στον επικεφαλής της Χριστόδουλο Τοψίδη μετά τη διαγραφή της από την παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ

Απάντηση στην παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ, Περιφερειακή Σύνθεση δίνει η περιφερειακή σύμβουλος Θάσου, Μαρία Πολυμέρου μετά από τη διαγραφή της από την παράταξη, αλλά και στις βολές της ομάδας του Χριστόδουλου Τοψίδη για συμπεριφορά «που δεν συνάδει με τις αρχές της παράταξης», εγκαλώντας τη για την αλλαγή της στάσης της το τελευταίο διάστημα και ζητώντας της να αποκαλύψει στους πολίτες «τι άλλαξε;» [διαβάστε εδώ].

Η απάντηση της Μαρίας Πολυμέρου

Δύο χρόνια από την τιμή που μου έκαναν οι συντοπίτες μου να με επιλέξουν ως μοναδικό εκπρόσωπο της ΠΕ Θάσου στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ, είναι οι μόνοι που μπορούν να με κρίνουν για την έως σήμερα πορεία μου.

Δε θα μπω καν στην διαδικασία να απαντήσω στη λασπολογία και τα ψέματα που ειπώθηκαν εις βάρος μου.

Η μοναδική έδρα της Θάσου ανήκει στους κατοίκους της οι οποίοι μου την εμπιστεύτηκαν.

Από την πλευρά μου το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι με αίσθημα ευθύνης απέναντί τους προσπάθησα να αναδείξω ζητήματα που μας απασχολούν στο νησί και να προτείνω λύσεις. Για τον σκοπό αυτό ζήτησα και απαίτησα, με δυνατή φωνή και πάντοτε στα πλαίσια των πολιτικών ορίων. Σε αυτήν τη πορεία θα συνεχίσω με μόνο γνώμονα την ανάπτυξη και την πρόοδο του νησιού μου και των συμπολιτών μου. Αυτό και μόνο αξίζει, ώστε να προσπαθώ να εκπροσωπώ το νησί μου με όλες τις δυνάμεις μου.

Εχθές το πρωί μίλησα με τον επικεφαλής της Περιφερειακής Σύνθεσης κ. Χριστόδουλο Τοψίδη και του ανέλυσα τις σκέψεις μου, τους λόγους και την απόφασή μου να ανεξαρτητοποιηθώ. Μου ζήτησε χρόνο πριν στείλω οποιαδήποτε δημόσια δήλωση. Ενώ το σεβάστηκα, αυτός έστειλε δελτίο τύπου όπου ανακοίνωνε τη διαγραφή μου, χωρίς φυσικά να τηρεί τα απαιτούμενα εκ του κανονισμού στοιχεία, όπως τις υπογραφές τουλάχιστον 8 συμβούλων από τους 12 της Περιφερειακής Σύνθεσης. Ακολούθως απέστειλα στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου τη δήλωση ανεξαρτητοποίησής μου, όπως την είχα ετοιμάσει. Η συμπεριφορά αυτή επιβεβαιώνει το ορθό της απόφασής μου. Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για προσωπικές διαφωνίες, αλλά για διεκδικήσεις, έργα κ αποτελέσματα.

Το μόνο χρέος που έχω, η μόνη υπόσχεση που δίνω στον κόσμο της Θάσου είναι ότι θα είμαι παρούσα στα ζητήματα που μας απασχολούν και θα δουλέψω με όλες τις δυνάμεις μου, ώστε να έχουμε πρακτικά μετρήσιμα αποτελέσματα στους τομείς που αφορούν την κοινωνία.

Μαρία Πολυμέρου
Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Θάσου