Συνάντηση Μέτιου με τον Υπουργό Οικονομικών

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ υποδέχτηκε τον Χρήστο Σταικούρα και κλιμάκιο κυβερνητικών βουλευτών στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή

Τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και κλιμάκιο κυβερνητικών βουλευτών, υποδέχτηκε στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος και μαζί συμμετείχαν σε σύσκεψη με Αντιπεριφερειάρχες και εντεταλμένους περιφερειακούς συμβούλους της Ροδόπης.

Στην παρέμβασή του ο κ. Μέτιος επεσήμανα ότι παρά τις απανωτές κρίσεις των τελευταίων ετών, η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και τα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρήσεων, βοήθησαν σημαντικά επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

«Βέβαια προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν ιδιαίτερα λόγω της τρέχουσας ενεργειακής κρίσης, της ακρίβειας και του αυξημένου πληθωρισμού» τόνισε ο Περιφερειάρχης όμως επισήμανε ότι «ειδικά στην Περιφέρειά μας, η οποία συνορεύει με δύο κράτη με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές, το φαινόμενο της συχνής μετάβασης συμπολιτών μας στα γειτονικά κράτη για την πραγματοποίηση αγορών είναι σύνηθες και δημιουργεί πολλά προβλήματα στους ντόπιους επαγγελματίες».

Για όλα τα παραπάνω αλλά και για πιο ειδικά θέματα της Ροδόπης και της Περιφέρειάς ΑΜΘ πραγματοποιήθηκε μια διεξοδική συζήτηση.