Περιφέρεια ΑΜ-Θ: Πρόσθετοι πόροι 1,5 εκ. ευρώ για έργα οδικής ασφάλειας και επεξεργασίας λυμάτων στην ΠΕ Δράμας

Αναλυτικά οι παρεμβάσεις και τα έργα στα οποία αφορά η χρηματοδότηση, μετά την έγκρισή της από τη Διοίκηση Μέτιου

Δύο νέες χρηματοδοτήσεις συνολικού ύψους 1,5 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ενέκρινε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος για την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.

Η πρώτη χρηματοδότηση είναι ύψους 1,2 εκ. ευρώ και αφορά στο έργο της αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας του δρόμου από τον οικισμό Πλατανιά μέχρι τα όρια του Νομού Ξάνθης στον Δήμο Παρανεστίου.

Πρόκειται για έργο της Περιφέρειας που θα εκτελέσει η τεχνική υπηρεσία της ΠΕ Δράμας και προβλέπει ασφαλτοστρώσεις, διαγραμμίσεις, τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας και πινακίδων σε συνολικό μήκος 21 χιλιομέτρων της Εθνικής Οδού 14 Δράμας-Ξάνθης, από το σιδηροδρομικό σταθμό της Πλατανιάς μέχρι τα όρια του νομού Ξάνθης.

Η δεύτερη χρηματοδότηση είναι της τάξης των 300.000 ευρώ και πρόκειται για συμπληρωματικούς πόρους που διαθέτει η Περιφέρεια από το ΕΣΠΑ για το έργο της αντικατάστασης των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου.

Το έργο είναι του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου και είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας το 2017 για χρηματοδότηση ύψους 2,2 εκ. ευρώ. Με τους συμπληρωματικούς πόρους, η συνολική χρηματοδότηση του έργου ανέρχεται σε 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Με την αφορμή αυτή ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε την ΠΕ Δράμας και μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Χρήστο Παπαθεοδώρου μετέβησαν στην Πλατανιά όπου, παρουσία του Δημάρχου Παρανεστίου, Αναστάσιου Καγιάογλου, ενημερώθηκαν για τις εργασίες αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας που θα πραγματοποιηθούν από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Δράμας.