ΠΕ Καβάλας: Άσκηση «Πυρφόρος» για την ετοιμότητα αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς

Η άσκηση επί χάρτου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Ν. Μάρτης» στο διοικητήριο με την παρουσία εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων και εθελοντών

Κατόπιν πρόσκλησης του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καβάλας και προέδρου του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Αλέξη Πολίτη, και σε συνεργασία με τον προϊστάμενο του τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Καβάλας Σταύρου Κιβράκη, γίνεται γνωστό ότι την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023, θα πραγματοποιηθεί άσκηση Πολιτικής Προστασίας επί Χάρτου (ΑΕΧ), με την κωδική ονομασία «ΠΥΡΦΟΡΟΣ 2023».

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Καβάλας «Ν. ΜΑΡΤΗΣ» με ώρα έναρξης 09:30 π.μ. και θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Δασικής Υπηρεσίας, του Στρατού, των Δήμων, των αρμοδίων περιφερειακών υπηρεσιών, της Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου, των εθελοντικών ομάδων αντιμετώπισης κινδύνων της ΠΕ Καβάλας κλπ.

Σκοπός της άσκησης είναι η αξιολόγηση της πληρότητας και αποτελεσματικότητας των υφιστάμενων σχεδίων, του προσωπικού και των μέσων των εμπλεκόμενων με το θέμα των δασικών πυρκαγιών, Υπηρεσιών και Φορέων, προκειμένου να διασφαλίσουμε την προστασία των πολιτών και των επισκεπτών της ΠΕ Καβάλας από τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.