Παύλος Ζησίμου: Ανεύθυνο, αν όχι επικίνδυνο, να τίθεται σε αμφιβολία η ασφάλεια των γεωργικών προϊόντων του Νέστου

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη Μέτιου απαντάει στην ανακοίνωση των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων με την παράταξη Τοψίδη για ζήτημα «πιθανής ρύπανσης στα ύδατα και στο έδαφος του Ερατεινού στον Δήμο Νέστου»

Ο Καβαλιώτης επιχειρηματίας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου της Καβάλας και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με την παράταξη του νυν Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστου ΜέτιουΠαύλος Ζησίμου, απαντάει στην ανακοίνωση των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων με την παράταξη του Χριστόδουλου Τοψίδη για ζήτημα «πιθανής ρύπανσης στα ύδατα και στο έδαφος του Ερατεινού στον Δήμο Νέστου», τονίζοντας μεταξύ άλλων με ανακοίνωσή του ότι θεωρεί «τουλάχιστον ανεύθυνο, αν όχι επικίνδυνο, για μικροπολιτικούς σκοπούς και για τη δημιουργία εντυπώσεων να τίθεται σε αμφιβολία η ασφάλεια των γεωργικών προϊόντων της περιοχής του Νέστου, σε μια περίοδο που οι αγρότες αγωνιούν για τη διάθεση τους και τη διαμόρφωση των καλύτερων δυνατών τιμών».

Η ανακοίνωση-απάντηση του Παύλου Ζησίμου

Η ρύπανση των μικροκομματικών συμφερόντων.

Έκπληκτος ενημερώθηκα από συμπολίτες του Νέστου για την ανακοίνωση των υποψ. περιφερειακών συμβούλων της παράταξης του κ. Τοψίδη για ζήτημα «πιθανής ρύπανσης στα ύδατα και το έδαφος του Ερατεινού στον Δήμο Νέστου» λόγω του χρώματος τους, ζητώντας απαντήσεις από την περιφέρεια.

Μάλιστα στην ανακοίνωση γινόταν λόγος για την ασφάλεια των φρούτων και λαχανικών της περιοχής από τις καλλιέργειες που αρδεύονται από τα συγκεκριμένα νερά κάνοντας λόγο για χημική ρύπανση.

Αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα του ζητήματος έκανα το αυτονόητο και μίλησα με τον ΤΟΕΒ Χρυσούπολης, αγροτικούς συλλόγους και την αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας, από τους οποίους έλαβα τη διαβεβαίωση όχι απλά για την μη ύπαρξη προβλήματος μέχρι σήμερα, αλλά και για τους συχνούς ελέγχους που πραγματοποιούνται καθώς και την απόλυτη ασφάλεια και υψηλή ποιότητα των φρούτων και λαχανικών που καλλιεργούνται.

Θεωρώ τουλάχιστον ανεύθυνο, αν όχι επικίνδυνο, για μικροπολιτικούς σκοπούς και για τη δημιουργία εντυπώσεων να τίθεται σε αμφιβολία η ασφάλεια των γεωργικών προϊόντων της περιοχής του Νέστου, σε μια περίοδο που οι αγρότες αγωνιούν για τη διάθεση τους και τη διαμόρφωση των καλύτερων δυνατών τιμών.

Θεωρώ ανεύθυνο να βγάζεις μια ανακοίνωση που βάζει σε κίνδυνο τη φήμη των τοπικών προϊόντων για ζήτημα που άπτεται επιστημονικής προσέγγισης χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας έλεγχος για την εγκυρότητα της καταγγελίας, παρά μόνο ένα βίντεο που δεν αποδεικνύει τίποτα παρά μόνο παραπλανεί.

Οι αγρότες δίνουν τις δικές τους μάχες καθημερινά με δεκάδες προβλήματα και δεν χρειάζονται ακόμα μεγαλύτερα από μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Τα προϊόντα της πεδιάδας του Νέστου είναι διεθνώς καταξιωμένα στις αγορές για την υψηλή ποιότητα τους και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την φήμη τους η οποία είναι αποτέλεσμα δεκαετιών σκληρής δουλειάς.

Και μόνο η συζήτηση για το θέμα κάνει προκαλεί ήδη κακό χωρίς λόγο.

Ας σταματήσουμε πια να αυτοχαστουκιζόμαστε σε αυτόν τον τόπο.