Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 31 Ιουλίου 2025 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας με πρωτοβουλία και υπό την προεδρεία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλου Τοψίδη, με σκοπό την καλύτερη διαχείριση των θεμάτων άρδευσης και στράγγισης στην ευρύτερη περιοχή των Τεναγών Φιλίππων.
Στη συνάντηση μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Μιχάλης Μουρβετίδης, οι δήμαρχοι, Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, Δοξάτου Γιώργος Βογιατζής και ο δήμαρχος Προσοτσάνης Θόδωρος Αθανασιάδης. Επίσης παρόντες ήταν οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ, Βοϊράνης Σωτήρης Παπαδόπουλος, Καλού Αγρού- Φωτολίβους, Ιωάννης Γρίβας και Φιλίππων ο αντιπρόεδρος Ανδρέας Καλλινικίδης, ο Διευθυντή Υδάτων ΑΔΜΘ Γιώργος Καμπάς, ο πρόεδρος του Δ.Δ. Αντιφιλλίπων Στέλιος Μακρίδης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Κατά την συζήτηση συμφωνήθηκε από όλες τις πλευρές ότι τα Τενάγη των Φιλίππων είναι μια δύσκολη και ιδιαίτερη περίπτωση που χρήζει ανάγκης συνολικής διαχείρισης. Για το κρίσιμο θέμα της άρδευσης των χωραφιών, δρομολογείται μια λύση για την φετινή περίοδο και θα διερευνηθεί η σύσταση ενός συντονιστικού οργάνου που θα αποτελέσει τη βάση ενός φορέα συλλογικής διαχείρισης των υδάτων για την επόμενη χρονιά, όπως πρότεινε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης.
Στο πλαίσιο αυτό θα καταβληθεί προσπάθεια επίλυσης των όποιων προβλημάτων ανακύψουν το προσεχές διάστημα, σε πνεύμα συναίνεσης και συναντίληψης για όλα τα θέματα που αφορούν την άρδευση και την στράγγιση της ευρύτερης περιοχής των Τεναγών Φιλίππων, παρά το ενδεχόμενο ότι προσωρινά να μην ταυτίζονται κατά περιοχές οι ανάγκες.

