Περιοδεία Σταύρου Θεοδωράκη στην Καβάλα

Ο επικεφαλής του Ποταμιού συναντήθηκε με εργαζομένους στην Ιχθυόσκαλα και με τους απολυμένους της ΒΦΛ – Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΤΕΙ ΑΜ-Θ και με την δήμαρχο Καβάλας

Από την Ιχθυόσκαλα της Καβάλας ξεκίνησε τη διήμερη περιοδεία του στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ο Σταύρος Θεοδωράκης χθες το πρωί. Στη συνέχεια ο επικεφαλής του Ποταμιού επισκέφτηκε το ΤΕΙ ΑΜ-Θ, είχε συνάντηση με τους απολυμένους της ΒΦΛ που βρίσκονταν στο Δικαστικό Μέγαρο, καθώς και κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Εμπορικό Κέντρο με την δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ενώ το μεσημέρι αναχώρησε για την Ξάνθη. Σε δήλωσή του από την Ιχθυόσκαλα της Καβάλας ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι ξεκινήσαμε ξημέρωμα, από την ιχθυόσκαλα να δούμε τους παραγωγικούς πυλώνες της πόλης. Θα πάμε εκεί που δουλεύουν οι άνθρωποι να συζητήσουμε μαζί τους για όλα αυτά που τους απασχολούν και για να πούμε για άλλη μία φορά ότι υπάρχει η Ελλάδα που παράγει και που δημιουργεί πέρα από την Ελλάδα των γραφειοκρατών και των κομματικών υπαλλήλων. Δουλεύει η δημιουργική Ελλάδα για να πληρώνεται το κομματικό κράτος. Κάποια στιγμή θα το ανατρέψουμε».

 

«Σφραγίδα το ΤΕΙ Καβάλας για την ευρύτερη περιοχή»

Μετά το πέρας της συνάντησής του με τον πρόεδρο του ΤΕΙ ΑΜ-Θ Αθανάσιο Μητρόπουλο και τα μέλη της Συγκλήτου του Ιδρύματος, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι «τo ΤΕΙ Καβάλας αποτελεί μια σφραγίδα για την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο για την Καβάλα. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να συγκρατούν τους νέους και να μη φεύγουν στο εξωτερικό, αλλά προφανώς να υπάρχουν και δουλειές για να μπορούμε να τους απορροφήσουμε. Πρέπει όμως να γίνει μια τεράστια προσπάθεια στην εκπαίδευση και φοβάμαι ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει το ρόλο που πρέπει να παίξουν τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Χρειαζόμαστε μια συμμαχία τους καλού, μεταξύ καθηγητών, φοιτητών και πολιτών που πιστεύουν ότι η δύναμη μας είναι να το ανθρώπινο κεφάλαιο». Ο πρόεδρος του «Ποταμιού» είχε τη δυνατότητα να συζητήσει με τον πρόεδρο, τους καθηγητές και την ηγεσία του Ιδρύματος για τα ζητήματα που τους απασχολούν, για την εκπαίδευση και τον τρόπο που οφείλει να κινηθεί η κεντρική πολιτεία. «Τους είπαμε ότι είμαστε συμπαραστάτες στην προσπάθειά τους να κρατήσουν το Ίδρυμα ψηλά, να απελευθερωθούν από τα δεσμά του κεντρικού κράτους. Πρέπει δηλαδή να τους δώσουμε τη δυνατότητα και να εκπαιδεύουν τα παιδιά μας καλύτερα και να τα προετοιμάζουν για την αγορά εργασίας -που είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει όμως να παίξουν και έναν οικονομικό ρόλο, δηλαδή να έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν μεταπτυχιακούς φοιτητές απ’ όλο τον κόσμο, έτσι ώστε να βοηθούν και την ελληνική οικονομία αλλά και να διαδίδουν το εκπαιδευτικό όραμα της χώρας», δήλωσε ο ίδιος.

Συνάντηση με τους απολυμένους των Λιπασμάτων

Ο πρόεδρος του «Ποταμιού» είχε συνάντηση και με τους απολυμένους των Λιπασμάτων στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας, όπου τον ενημέρωσαν εν τάχει για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει εδώ και μήνες οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. «Είδα τους απολυμένους. Πήγα στα Δικαστήρια, με ενημέρωσαν και τους είπα ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει ισχυρή οικονομία και ισχυρή παραγωγή. Δεν θα μας σώσουν τα δανεικά. Πρέπει να παράγουμε και το κράτος των Αθηνών πρέπει να κάνει ό, τι είναι δυνατόν έτσι ώστε οι επιχειρήσεις αυτές να μην χαθούν αλλά και να μην είναι στα χέρια ανθρώπων που δεν δουλεύουν για το κοινό καλό αλλά για το δικό τους όφελος», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.

«Πρέπει να κοιτάξουμε την αγορά και τους επιχειρηματίες»

Κληθείς να σχολιάσει τα «λουκέτα» που βάζουν πολλές επιχειρήσεις στην ΑΜ-Θ και δη στην Καβάλα, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε: «Το πρόβλημα με τα λουκέτα, με την ανεργία δεν είναι τωρινό. Εδώ και πολλά χρόνια η Ελλάδα βασανίζεται από την κρίση. Το θέμα είναι ότι η ανατολή αργεί και είμαστε συνέχεια στο σκοτάδι. Αυτό προσπαθούμε να αλλάξουμε και το είπαμε στη Βουλή -με αφορμή τον προϋπολογισμό. Πρέπει να αλλάξουμε προτεραιότητες. Δεν πρέπει να κοιτάμε το κομματικό κράτος, το κράτος της σπατάλης που μας έφερε ως εδώ, πρέπει κυρίως να κοιτάμε την αγορά, τους επιχειρηματίες και τους ανθρώπους της ιδιωτικής οικονομίας. Εμείς όπως ξέρετε, είμαστε ένα κίνημα που υπερασπιζόμαστε πάνω απ’ όλα, την ιδιωτική οικονομία. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και να αγωνιζόμαστε γι΄ αυτό αλλά όσο επικρατεί στο κράτος των Αθηνών η άποψη ότι αυτό που προέχει είναι το κομματικό κράτος, η χώρα θα έχει καινούργια λουκέτα και περισσότερους ανέργους». Η περιοδεία του κ. Θεοδωράκη στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα κλείσει σήμερα στο Διδυμότειχο, όπου θα επισκεφτεί την μονάδα που υπηρετούσε ως φαντάρος.