ΝΟΔΕ Καβάλας: Οι εκπαιδευτικοί δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Με αφορμή την ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών για την ανάδειξη τόσο του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Καβάλας όσο και για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟΔΕ) Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών (ΔΑΚΕ) αύξησε την εκλογική της επιρροή με αποτέλεσμα να αναδειχθεί πρώτη δύναμη στο ΑΠΥΣΠΕ, ΚΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ και στην ΕΛΜΕ Καβάλας και δεύτερη δύναμη στο ΠΥΣΠΕ Καβάλας.

Τα παραπάνω αποτελέσματα που σημείωσε η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών (ΔΑΚΕ), η οποία πρόσκειται στον ιδεολογικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας αναδεικνύουν ότι η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών από τη μια ασπάζεται τις αρχές, τις αξίες, τις διαχρονικά σταθερές θέσεις, τις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις της παράταξής μας και από την άλλη καταδικάζει τις πρόχειρες, ατεκμηρίωτες και αποσπασματικές ρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν στην εκπαίδευση από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι εκπαιδευτικοί δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση. Με ανησυχία παρακολουθούν τις πολλαπλές ρυθμίσεις που πραγματοποιούνται στην εκπαίδευση και οι οποίες επιβεβαιώνουν την έλλειψη προγραμματισμού από την ηγεσία του υπουργείου παιδείας. Βλέπουν το δημόσιο σχολείο να αντιμετωπίζεται ως πεδίο πειραματισμού.

Η Νέα Δημοκρατία με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, αντίθετη στην πολιτική της υποσχεσιολογίας, του άκρατου λαϊκισμού και των αποσπασματικών ρυθμίσεων, θα αξιοποιήσει όλες τις δυνάμεις του τόπου ενεργοποιώντας το θεσμοθετημένο γι’ αυτόν τον σκοπό όργανο, που είναι το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας (ΕΣΥΠ), το οποίο δεν έχει, εδώ και σχεδόν δυο χρόνια, ανασυστήσει ο Υπουργός, για να χαραχθεί επιτέλους μια υπεύθυνη και πλήρης εκπαιδευτική πολιτική , ώστε και η Παιδεία να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κρίσης, που περνάει η χώρα μας».

Την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Καβάλας υπογράφει τόσο ο πρόεδρός της Μπάμπης Δράκος όσο και ο υπεύθυνος του Θεματικού Τομέα Παιδείας Αλέξανδρος Ιωσηφίδης.