Άρης Βέρρος: Να προσδιορίσουμε τις πραγματικές ανάγκες της πόλης

Ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών μιλά για τον Ε61, το παλιό Νοσοκομείο και τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής για την αποζημίωση του Εσκί-Καπού

Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα της Συμπαράταξης Πολιτών προκειμένου να αποτραπεί η διέλευση του Ε61 από το αισθητικό δάσος του Σταυρού; Ποια θα μπορούσε να είναι η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου και τι μπορεί να κάνει η διοίκηση του δήμου μέχρι να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς; Ποια είναι η άποψή του για την εξαγγελία της κ. Τσανάκα ότι με το 1,5 εκ. που εισέρευσε στο ταμείο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ από τον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας  θα κατασκευαστεί Κλειστό Γυμναστήριο; Στα τρία αυτά ερωτήματα απαντά ο Δημοτικός Σύμβουλος Άρης Βέρρος, δίνοντας και το στίγμα της παράταξής του Συμπαράταξης Πολιτών.

«Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει ο E61 από το δάσος του Σταυρού»

«Aν έχω έγκυρη ενημέρωση, το δασαρχείο ζητάει διευκρινήσεις από το υπουργείο. Τα πράγματα  είναι ξεκάθαρα, αν η τροπολογία αφορά και σε αισθητικό δάσος, θα έπρεπε πριν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να υπάρχει η απόφαση  του Δασαρχείου που να επιτρέπει αυτή την παρέμβαση. Δεν υπάρχει όμως , η λογική λέει ότι θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρο το νομικό πλαίσιο. Παρ’ όλα αυτά, ζητήσαμε να υπάρξει διευκρίνηση από τη νομική υπηρεσία του δήμου. Θεωρούμε ότι δεν επιτρέπει ο νόμος ούτε η τροπολογία τη χάραξη του δρόμου  εντός του δάσους, αυτό ισχυριζόμαστε κι εμείς στη προσφυγή μας. Είμαστε αποφασισμένοι και οι κάτοικοι και οι παρατάξεις που ήταν αρνητικές να μην επιτρέψουμε τη διέλευση του δρόμου  από το δάσος του Σταυρού, αφού υπάρχει εναλλακτική που και τεχνικά είναι καλύτερη».

 

Παλιό νοσοκομείο: «Μόνο κουβέντες έγιναν…»

«Κατά την  άποψή μου δεν υπήρξε καμία συμφωνία, παρά μόνον κουβέντες. Συμφωνία είναι να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση. Ήμουν  σίγουρος ότι δεν επρόκειτο να υπάρξει συμφωνία γιατί το ξαναέζησα αυτό το έργο.  Θεωρώ ότι δεν υπάρχει μέχρι και σήμερα πολιτική βούληση, η κυβέρνηση θα έπρεπε να πάρει αποφάσεις για τέτοια έργα.  Αν η διοίκηση αποδεχθεί την παραχώρηση κατά χρήση, είναι σαν να αποδέχεται το ιδιοκτησιακό. Πρέπει να παραμείνουμε σε αυτή την πρόταση  που θεωρούμε ότι είναι προς το συμφέρον των καβαλιωτών, δηλαδή να διεκδικήσουμε  ώστε να μας παραχωρηθεί και το υπόλοιπο 19% κατά κυριότητα. Έπρεπε εδώ και πολύ καιρό η διοίκηση να επέμβει στο ποσοστό ιδιοκτησίας του δήμου  και να το αξιοποιήσει προσωρινά μέχρι να βρούμε την οριστική λύση. Τώρα τελευταία είπαμε ότι μπορούμε να στεγάσουμε πολιτιστικούς συλλόγους.  Αστεία πράγματα είναι το «ξενοδοχεία παντού στην Καβάλα», στα στρατόπεδα,  στις αποθήκες του λιμανιού στο κτίριο του ΟΛΚ, στο παλιό νοσοκομείο.  Ας ασχοληθεί η σημερινή διοίκηση με πράγματα που είναι υποχρεωμένη να κάνει, ας διαμορφώσει όλο εκείνο το περιβάλλον που να είναι προκλητικό για τους επενδυτές και μετά να δείτε πόσοι επενδυτές θα προκύψουν, δεν θα χρειάζεται να τους ψάχνουμε εμείς».

 

Αποζημίωση Εσκί-Καπού: «Διαφωνούμε με την πρόταση για Κλειστό Γυμναστήριο»

«Η διοίκηση να δει τις πραγματικές προτεραιότητες, να δει τις πραγματικές ανάγκες.  Αυτή τη στιγμή τα γυμναστήρια  που έχουμε, ανοιχτά και κλειστά, έχουμε τη δυνατότητα να τα λειτουργήσουμε όπως θα έπρεπε για να τα αποδώσουμε στη νεολαία της Καβάλας; Το να φτιάξεις ένα κλειστό είναι εύκολο. Πώς θα το λειτουργήσεις μετά; Με 1,5 εκ. δεν μπορεί να γίνει ένα κλειστό με τις προδιαγραφές που πρέπει, για να έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί αγώνες υψηλού επιπέδου. Εάν ήμασταν διοίκηση, δεν θα βιαζόμασταν να πούμε πώς θα τα χρησιμοποιήσουμε. Ας κρατάμε μικρό καλάθι, εκκρεμεί ένα δικαστήριο, καλώς διεκδίκησε η διοίκηση την αποζημίωση, αλλά επειδή είδαμε πολλά, ας περιμένουμε. Με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε μια από τις Καπναποθήκες ως χώρο πολιτισμού και για ιστορικούς λόγους».