Κριτική Κ. Σιμιτσή στον Απολογισμό της Διοίκησης Τσανάκα

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Ανοιχτή Πόλη τ. δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, με αφορμή την εκδήλωση της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα για τον διετή Απολογισμό της Διοίκησής της, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Το είχαμε καταγγείλει και τον Απρίλιο του 2015. Η κ. Τσανάκα δεν είχε να επιδείξει έργο κι έτσι σφετεριζόταν το δικό μας. Βέβαια τότε ήταν ακόμη καινούργια στη διοίκηση του Δήμου και είχε κάποια ελαφρυντικά. Τι να πει όμως κανείς σήμερα, ακριβώς δυο χρόνια και τρεις μήνες από τότε που ανέλαβε τη διοίκηση; Αν τσεκάρουμε ένα προς ένα όσα παρουσίασε στον χθεσινό απολογισμό της, θα διαπιστώσουμε πως το 90% είναι συνέχεια των δικών μας έργων, των δικών μας μελετών, των δικών μας σχεδιασμών.

Τι απομένει; Το σπουδαίο έργο πως αντικαταστάθηκαν τα διχτάκια στις μπασκέτες ΟΛΩΝ των γηπέδων και ότι αγοράστηκαν σάρωθρα για τους οδοκαθαριστές. Ή η επιμονή στη γελοιότητα πως ανακαινίστηκε το θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, όταν είναι γνωστό πως απλώς έβαψαν τη σκάλα. Το μείζον πρόβλημα δεν είναι βέβαια ο σφετερισμός και η οικειοποίηση. Στο κάτω-κάτω αυτά που κάναμε και αυτά που σχεδιάσαμε ανήκουν στους Καβαλιώτες.

Γι’ αυτούς δουλεύουμε όλοι, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο. Εκείνο που μας ανησυχεί είναι η πλήρης έλλειψη ορθολογικού σχεδιασμού για το μέλλον. Η κ. Τσανάκα και η “Ανάσα” της, όταν ανέλαβαν τη διοίκηση του Δήμου, βρήκαν ένα τεράστιο απόθεμα έργων σε εξέλιξη, πρωτοβουλιών και ώριμων μελετών.

Τι θα παραδώσουν εκείνοι το 2019»;