ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας: Πυξίδα των αγώνων του λαού το Πολυτεχνείου

Με αφορμή την 34η επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, καλώντας τον κόσμο της Καβάλας να συμμετέχει μαζικά στη συγκέντρωση και πορεία της Πλατείας του Καπνεργάτη. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης.

«43 χρόνια μετά, η εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένει πυξίδα των αγώνων του λαού για δημοκρατία, ελευθερία, δικαίωμα στη μόρφωση, στην εργασία, στην αξιοπρεπή ζωή.

43 χρόνια μετά, ο ελληνικός λαός συνεχίζει να δίνει μάχες απέναντι στην Ευρώπη του νεοφιλελευθερισμού, μέσα σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, με Ελλάδα να πρωτοστατεί στον αγώνα ενάντια στο μονόδρομο των πολιτικών λιτότητας.

Ένας λαός που

  • παλεύει για μία πραγματικά δημόσια δωρεάν Υγεία, Παιδεία,  παλεύει για την ενίσχυση των δικαιωμάτων του, για το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στην ασφάλιση, το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια,
  • μάχεται ενάντια στις δυνάμεις του παλιού, των καθεστωτικών ΜΜΕ, των λογικών του ΣΕΒ, του συστήματος διαπλοκής, των πλούσιων, απέναντι σε όσους για χρόνια λεηλάτησαν τον κόσμο της εργασίας και της νεολαίας, σε όσους μπαίνουν εμπόδιο στη βελτίωση της καθημερινότητας τους,
  • παλεύει απέναντι σε όσους επένδυσαν και επενδύουν στο φόβο, στο ρατσισμό, στην ανεργία, στις επισφαλείς συνθήκες εργασίας, σε όσους καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα, σε όσους έφτιαξαν συνθήκες γαλέρας σε εργοστάσια, σε όσους υποβάθμισαν τα δημόσια αγαθά. Είναι οι ίδιοι που ποντάρουν στην αριστερή παρένθεση  με τις πλάτες των νεοφιλελεύθερων εκφραστών της Ευρώπης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Γιατί γνωρίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η δύναμη που παλεύει μέσα στα ασφυκτικά όρια των μνημονίων να βγει η κοινωνία όρθια από την οικονομική κρίση.

43 χρόνια μετά, ο ελληνικός λαός στέκεται αλληλέγγυος όσο κανείς άλλος, στους πρόσφυγες, την ίδια στιγμή που ο φασισμός προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι και να αθωώσει τη Χούντα των συνταγματαρχών, ποντάροντας στο φόβο και τζογάροντας ανθρώπινες ζωές, επενδύοντας στον σκοταδισμό, στην ανελευθερία, στη διάκριση λόγω χρώματος, θρησκείας, εθνικότητας.

43 χρόνια μετά καλούμαστε

  • να αμφισβητήσουμε την Ευρώπη της λιτότητας και του νεοφιλελευθερισμού και να παλέψουμε για μία Ευρώπη των λαών,
  • να αλλάξουμε την Ευρώπη των κλειστών συνόρων, της αστυνομοκρατίας, των αυταρχικών πρακτικών,
  • να παλέψουμε για μία ζωή με δουλειά και αξιοπρέπεια,
  • να τσακίσουμε τον φασισμό σε όλες του τις εκφάνσεις,
  • να μπούμε στην πρώτη γραμμή για να βγει η κοινωνία όρθια από την κρίση.

Η Ελλάδα πρωτοστατεί στον αγώνα για Δημοκρατία και Ελευθερία.

Καλούμε τους/τις εργαζόμενους/ες, τους/τις ανέργους/ες, την νεολαία, τους/τις μαθητές/μαθήτριες, 7μμ στην Πλατεία Καπνεργάτη στη συγκέντρωση και πορεία για τα 43 χρόνια από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου και ο αντιδικτατορικός αγώνας παραμένουν ζωντανοί όσο ο ελληνικός λαός συνεχίζει να αγωνίζεται για έναν κόσμο δημοκρατίας και αξιοπρέπειας. Μνήμη σημαίνει αντίσταση.

Να ’μαστε όλοι και όλες εκεί»!