Το ύστατο χαίρε στον Κώστα Ευθυμιάδη

Στο χωριό του το Χορτοκόπι Καβάλας αναπαύεται πλέον ο φιλόλογος, επί σειρά ετών πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, τ. πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής, νομαρχιακός σύμβουλος και στενός συνεργάτης του Θόδωρου Καλλιοντζή, Κώστας Ευθυμιάδης.

Ο εκλιπών χαρακτηρίζονταν από τη μετριοπάθεια και τον πολιτισμένο πολιτικό λόγο που χρησιμοποιούσε χωρίς εμπάθεια και στοχοποιήσεις προσώπων, ίδιον της φυσικής του καλλιέργειας, της ευρυμάθειας και της παιδείας του. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι όπως διατέλεσε εκπαιδευτικός στον επαγγελματικό του βίο, ομοίως ως δάσκαλος πέρασε από την τοπική πολιτική σκηνή.

Ο Κώστας Ευθυμιάδης απεβίωσε τα ξημερώματα του Σαββάτου 19 Νοεμβρίου μετά από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο. Η Εξόδιος Ακολουθία εψάλη χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ.Χρυσοστόμου στον Ι.Ν. Αγίου Ευγενίου Χορτοκοπίου, όπου όλο το χωριό, αλλά και πολιτικά πρόσωπα από όλα τα κόμματα, παρέστησαν για το ύστατο «χαίρε» στον αγαπητό «δάσκαλο» και στέλεχος της ΝΔ.

Διακρίναμε ανάμεσα στο πλήθος τους: Νίκο Παναγιωτόπουλο, Κωνσταντίνο Κλειτσιώτη, Γιάννη Πασχαλίδη, Φίλιππο Αναστασιάδη, Χρήστο Μποσμπότη, Νίκο Στρατηλάτη, Γιάννη Τσακλίδη, Δημοσθένη Δημοσθενόπουλο, Δημήτρη Παπουτσή,  Δημήτρη Εμμανουηλίδη, Χρήστο Ποτόλια, Μάκη Παπαδόπουλο, Θόδωρο Καλλιοντζή, Γιώργο Τσαλουχίδη, Χαράλαμπο Δράκο, Μαρίνα Φιλιππίδου και Λάζαρο Τσαταλμπασίδη.

Στεφάνια στη μνήμη του κατέθεσαν η Νέα Δημοκρατία, ο τ. πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ο Σύλλογος Ελλήνων Ποντίων της Ευρώπης κ.ά.

Η ανακοίνωση της τοπικής ΝΔ

«Είμαστε συγκλονισμένοι όλοι μας στο άκουσμα του θανάτου  του Κώστα Ευθυμιάδη, πρώην Προέδρου  της ΝΟΔΕ ΝΔ Καβάλας, πρώην Νομαρχιακού Συμβούλου Καβάλας και αγωνιστή της Ν.Δ. Σήμερα χάσαμε έναν ακούραστο δάσκαλο, έναν φίλο, έναν συνεργάτη, έναν συναγωνιστή. Σήμερα η παράταξή μας είναι φτωχότερη.

Ο Κώστας Ευθυμιάδης με τις πράξεις και τα λόγια του δίδαξε την ειλικρίνεια, την εντιμότητα, πίστευε ότι η υποκρισία δε κερδίζει πάντα και ότι οι συγκρούσεις, τις οποίες δεν φοβήθηκε ποτέ για να υπερασπισθεί τις απόψεις του, πηγαίνουν τον άνθρωπο μπροστά όταν είναι για το δίκαιο και  καλό του τόπου μας. Ήταν περήφανος  για την ποντιακή του καταγωγή και μοναδικός γνώστης  της ιστορίας μας και δεν έπαψε ποτέ να διαβάζει. Μέχρι τέλους αγωνίστηκε δυνατά  για τη ζωή του, όπως  έκανε πάντα.

Όλα τα  μέλη της ΝΟ.Δ.Ε. της ΝΔ Καβάλας και όλα τα μέλη των ΔΗΜ.Τ.Ο. της ΝΔ Καβάλας, Παγγαίου, Νέστου και Θάσου εκφράζουμε στην οικογένειά του τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια  μας.

Πρόεδρε θα είσαι πάντα παράδειγμα για εμάς.

Καλό σου ταξίδι».