Βαγγέλης Παππάς: H δήμαρχος κρύβεται πίσω από τα προβλήματα

Τη θέση της για τον ΤΑΡ, τη ΒΦΛ και τον Ε61, χρησιμοποιεί ως παραδείγματα ατολμίας της Δήμητρας Τσανάκα ο επικεφαλής της ΚΑΠ

Ατολμία στο να πάρει θέση σε σημαντικά ζητήματα του δήμου Καβάλας προσάπτει στην Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα ο επικεφαλής της «Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης» στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας Βαγγέλης Παππάς, με αφορμή τον Απολογισμό των Πεπραγμένων στον οποίον προέβη η Δήμαρχος για την διετία 2014 – 2016. Ο κ. Παππάς επισημαίνει πως η κ. Τσανάκα κινείται στα πλαίσια της πολιτικής Σιμιτσή, οπότε δεν έχει αλλάξει τίποτα. “Στην ουσία ασχέτως αν άλλαξαν τα πρόσωπα, οι πολιτικές και οι τακτικές είναι ακριβώς ίδιες. Οπότε, έχει δίκιο να διαμαρτύρεται ο κ. Σιμιτσής, ότι όλα όσα έλεγε προεκλογικά η κ. Τσανάκα, δεν ισχύουν. Αν εξαιρέσουμε  μία-δυο περιπτώσεις, όπου οι σημερινοί αντιδήμαρχοι είναι πιο κινητικοί από τους αντιδημάρχους του κ. Σιμιτσή και παρουσιάζουν κάποιο έργο, νομίζω ότι  γενικά η κ. Τσανάκα συνεχίζει την πολιτική Σιμιτσή. Εγώ είχα προειδοποιήσει τους πολίτες ότι δεν πρόκειται ν΄ αλλάξει τίποτα. Οι λακκούβες στους δρόμους τα προηγούμενα χρόνια συνεχίζουν να υπάρχουν και σήμερα. Η κ. Τσανάκα έχει έξω από το γραφείο της τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Καβάλας για να κινεί τα νήματα, αντί να επιλέξει έναν νέο άνθρωπο. Έτσι κι αλλιώς η κομματική εξάρτηση υπήρχε, γιατί ο συγκεκριμένος κύριος δεν έγινε πρόεδρος της ΝΟΔΕ από τον ουρανό.

Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό μου  για την κ. Τσανάκα ως “Σιμιτσή με φουστάνια”, είναι  κάτι το οποίο είχα πει και προεκλογικά. Μάλιστα, αυτό το επιβεβαίωσε και ο κ. Σιμιτσής, λέγοντας πως είχα δίκιο που είπα προεκλογικά πως δεν θ΄ αλλάξει τίποτα. Στην ουσία, αν εξαιρέσουμε τον αθλητισμό, όπου τυχαίνει να βρίσκεται στον τομέα αυτό ένας άνθρωπος που καταλαβαίνει και κάνει περισσότερα πράγματα απ΄ όσα έγιναν επί διοίκησης  Σιμιτσή και κάποιες εκδηλώσεις που έγιναν, με αποτέλεσμα να έρθει περισσότερος κόσμος στην Καβάλα, πέραν αυτών, στα υπόλοιπα η κ. Τσανάκα τα πηγαίνει χειρότερα. Έχει δίκιο ο κ. Σιμιτσής που λέει ότι δεν έχει σχεδιαστεί και δεν έχει γίνει τίποτα. Εγώ θα ήθελα από την Δήμαρχο να μην κρύβεται για τον ΤΑΡ. Να πάρει ξεκάθαρη θέση. Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ξεκάθαρη θέση. Δεν μπαίνει μπροστά από τα μηχανήματα να τα εμποδίσει και να αναγκάσει αυτούς που τα χειρίζονται να τα αποσύρουν. Δεν διεκδικεί να βάλει τα πράγματα σε μία σειρά για  να ικανοποιήσει και τα αιτήματα των αγροτών της περιοχής”, αναφέρει ο κ. Παππάς.

“Η Δήμαρχος δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση για την ΒΦΛ”

Όσον αφορά το θέμα των Λιπασμάτων, ο κ. Παππάς σχολιάζει ότι η Δήμαρχος δεν παίρνει θέση υπέρ των απολυμένων, αλλά είναι “ήξεις – αφίξεις” και παίρνει τη θέση του Πόντιου Πιλάτου. “Εδώ και μήνες ταλαιπωρούνται 200 συμπολίτες μας με τις οικογένειές τους. Όμως η θέση της δεν είναι ξεκάθαρη. Δεν μπορεί να είναι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα.

Το ίδιο ακριβώς κάνει  και με τον Ε61, που πρόκειται για μία αθλιότητα της “Εγνατία Οδός ΑΕ”. Ήξερα και προεκλογικά ότι η κ. Τσανάκα δεν μπορεί “να σπάει αυγά για να κάνει ομελέτα”, ώστε να προσφέρει κάτι διαφορετικό στην κοινωνία της Καβάλας. Και δεν μπορεί να το κάνει, γιατί  έχει τα βαρίδια της ΝΔ. Ο δήμαρχος θα πρέπει να είναι ανεξάρτητος, να έχει τη δική του άποψη, να είναι καινοτόμος και ρηξικέλευθος για να βγάλει την Καβάλα από το τέλμα”, δηλώνει ο επικεφαλής της ΚΑΠ.