Λιπάσματα Καβάλας: Μικρό καλάθι για τις υποσχέσεις Φλαμπουράρη

Με μικρές προσδοκίες κατεβαίνει στην Αθήνα ο Νίκος Βογιατζίδης και βάλλει κατά του προέδρου της ΔΗΜΑΡ για τις δηλώσεις του από την Καβάλα

Μήνας εξελίξεων προμηνύεται ο Δεκέμβρης για τα Λιπάσματα, σύμφωνα, τουλάχιστον, με τις δεσμεύσεις της κεντρικής διοίκησης. Παρά την «σιγή ασυρμάτου» που τηρείται για το θέμα, ο πρόεδρος του Σωματείου των πρώην, πλέον, Εργαζομένων στα Λιπάσματα Νίκος Βογιατζίδης επιβεβαιώνει το παραπάνω, λέγοντας ότι «περιμένουμε να ληφθούν οι ανάλογες πρωτοβουλίες και να έχουμε και τα αντίστοιχα αποτελέσματα».

Προς αυτή την κατεύθυνση, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί μια συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, «προκειμένου να δούμε πού βρισκόμαστε», όπως λέει ο ίδιος. Ωστόσο, ο κ. Βογιατζίδης «κρατάει μικρό καλάθι», καθώς όπως λέει, «όλοι θα κριθούμε από τα αποτελέσματα και όχι από τις προθέσεις του καθενός». Όσον αφορά την εξαγγελία της πολιτείας για το επίδομα προς τους απολυμένους, ο κ. Βογιατζίδης τόνισε ότι «είναι θέμα ημερών, όπως μας έχουν υποσχεθεί», με το εν λόγω θέμα να «τρέχει» από τον Ιούνιο «κι έχουμε φτάσει Δεκέμβρη».

Ν. Βογιατζίδης: «Τραγικός ο κ. Θεοχαρόπουλος»

Όσον αφορά τις δηλώσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου από την Καβάλα, σύμφωνα με τις οποίες συνέστησε στους απολυμένους των Λιπασμάτων να «εκλογικεύσουν» τις απαιτήσεις τους, σε συσχετισμό με τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες που διέπουν την χώρα και να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα, ο κ. Βογιατζίδης σημείωσε ότι «είναι τραγικός ο κ. Θεοχαρόπουλος, καθώς δεν ήταν ενημερωμένος, ουδέποτε μας συνάντησε και δεν ζήτησε να συναντηθεί μαζί μας και αναρωτιέμαι από ποιόν ενημερώθηκε και έχει άποψη για το θέμα. Ποιανού πραγματικότητα έχει ενστερνιστεί ο κ. Θεοχαρόπουλος;». Σχολίασε, επίσης, ότι «όποιος δεν προσέρχεται στο τραπέζι του διαλόγου, φοβάται». Όσον αφορά το ποιοι στηρίζουν ουσιαστικά τους απολυμένους, «είναι η ΓΣΕΕ, το Εργατικό Κέντρο Καβάλας, Ομοσπονδίες των Πετρελαίων, από τον εργατικό κόσμο της Καβάλας και από 7.000 πολίτες που υπέγραψαν και στέκονται συμπαραστάτες στον αγώνα μας».

Όποιος δεν προσέρχεται στο τραπέζι του διαλόγου, φοβάται…

 

Σχετικά, δε, με την συνάντηση εκπροσώπων των απολυμένων με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση στην Ξάνθη, ο κ. Βογιατζίδης σημείωσε ότι αμφότεροι ήταν ενήμεροι για το πρόβλημα και ειδικά ο κ. Χαρίτσης συνομίλησε για περίπου μια ώρα μαζί τους, «ωστόσο εδώ δεν είναι θέμα συμβολισμού, αλλά ουσίας και κάποια στιγμή πρέπει να δούμε ακριβώς τι θα γίνει με τους εργαζόμενους».

Επανέλαβε, επίσης, ότι έχουν συσσωρευτεί πάρα πολλά χρέη προς το ελληνικό Δημόσιο, τα οποία μεγαλώνουν, «από την εταιρία – κουφάρι του κ. Λαυρεντιάδη και το colpo grosso που στήθηκε και στο τέλος περάσουν στις δικές μας πλάτες και να πίνει κάποιος στην υγεία των κορόιδων». Θύμισε, δε, ότι η τελευταία ενημέρωση ήταν για χρέη που άγγιζαν τα 250 εκατομμύρια ευρώ, ενώ και η ΔΕΠΑ δεν έχει προβεί σε ουσιαστικές κινήσεις για να πάρει τα λεφτά που της αναλογούν.