Λάζαρος Βασιλειάδης: Οι υποψήφιοι της ΟΡΜΗ στη Δράμα βίωσαν άθλιο bullying και αντικαβαλιωτισμό

Σοβαρές καταγγελίες από τον επικεφαλής της παράταξης που βγήκε πρώτη σε ψήφους και σε έδρες στις εκλογές του ΤΕΕ-ΑΜ της 20ης Νοεμβρίου 2016

Για το αποτέλεσμα των εκλογών του ΤΕΕ –αλλά κυρίως για το τι προηγήθηκε αυτών– μιλάει ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Μηχανικών “ΟΡΜΗ” για την Ανατολική Μακεδονία», της πρώτης «δύναμης» σε επίπεδο Παραρτήματος Λάζαρος Βασιλειάδης, αυτήν  τη φορά «ανοιχτά» και ασκώντας «σκληρή» κριτική στους Μηχανικούς της Δράμας, παράταξη από την οποία προέρχεται ο απερχόμενος και επερχόμενος, όπως δείχνουν τα πράγματα, πρόεδρος του ΤΕΕ- ΑΜ Δημήτρης Κυριαζίδης.

Σε παρέμβασή του στο ALPHA Radio 88,6 και την εκπομπή του δημοσιογράφου Νίκου Χαζαρίδη, ο κ. Βασιλειάδης προέβη στη δημόσια καταγγελία ότι οι συνάδελφοι του στο ψηφοδέλτιο της παράταξης στη Δράμα υπέστησαν «άθλιο bullying» για το γεγονός ότι… τόλμησαν να κατέβουν υποψήφιοι στη Δράμα με την παράταξη της ΟΡΜΗΣ!

«Δεχθήκαμε ανελέητο πόλεμο στη Δράμα»

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία που ήταν μια γιορτή των μηχανικών με πολύ μεγάλη συμμετοχή σε σχέση με την πενιχρή συμμετοχή στα μεγάλα αστικά κέντρα. Ο στόχος μας ήταν να πετύχουμε την πρωτιά και σε ψήφους και σε έδρες και αυτό το πετύχαμε.

Η μεγάλη συμμετοχή οφείλεται στο ότι η παράταξή μας έχει πολύ μεγάλη ακτινοβολία, γι αυτό και πολεμήθηκε ανελέητα από πολλές μεριές. Είναι μια αντισυστημική παράταξη, έξω από κόμματα, μηχανισμούς και εξαρτήσεις. Την πρωτιά την περιμέναμε, βέβαια στη Δράμα είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν ανελέητο πόλεμο, μια λογική την οποία πολεμήσαμε να την καταπνίξουμε μέχρι το τέλος.

Αντί να παλέψουμε για το αναπτυξιακό δίπολο Καβάλας- Δράμας, βάζουμε διαχωριστικές γραμμές μεταξύ μας. Οι συνάδελφοί μου στη Δράμα που τόλμησαν να εκτεθούν ως υποψήφιοι με την μεγαλύτερη παράταξη του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας δέχθηκαν ένα άθλιο bullying και στο παρασκήνιο και στο προσκήνιο.  Συμπεριφορές του τύπου: “τολμήσατε  να κατεβείτε υποψήφιοι με την παράταξη της Καβάλας και δεν μας ρωτήσατε; Και γιατί δεν μας ρωτήσατε να σας πούμε αν είστε ικανοί να κατεβείτε για υποψήφιοι”, δηλαδή, ζητώντας πιστοποιητικά καταλληλόλητας και νομιμοφροσύνης»!

«Σε κάποιους βολεύει ένα Τεχνικό Επιμελητήριο απονευρωμένο το οποίο να κάνει μια απλή διαχείριση», δηλώνει ευθαρσώς ο επικεφαλής της ΟΡΜΗΣ Λάζαρος Βασιλειάδης

«Η ΟΡΜΗ έκανε “θραύση” στους νέους μηχανικούς»

«Η παράταξή μας συγκρούεται -επειδή έχει άποψη και την υποστηρίζει – με διάφορα συμφέροντα, ακόμη και με κομματικές επιλογές. Αυτά είναι γνωστά, κάποιοι ενοχλούνται από την παρουσία μας, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Στο χώρο των νέων μηχανικών κάναμε θραύση  και αυτό ενοχλεί όλους όσους θέλουν να διατηρήσουν έναν θώκο, γιατί βολεύει σε κάποιους  ένα Τεχνικό Επιμελητήριο απονευρωμένο το οποίο να κάνει μια  απλή διαχείριση. Αυτήν τη στιγμή το ΤΕΕ δεν κάνει τίποτε άλλο, δεν ήθελα όλα αυτά τα πω προεκλογικά τόσο ανοιχτά».

«Προεκλογική συνεννόηση για να αφήσουν ελεύθερο το πεδίο στον Κυριαζίδη»

«Η ΔΚΜ στη Δράμα δεν είχε ψηφοδέλτιο. Και εγώ ρωτώ, ένα κόμμα εξουσίας είναι δυνατό να μην “κατεβάζει” ψηφοδέλτιο  σε έναν νομό; Προφανώς ήθελε να διευκολύνει και να αφήσει ελεύθερο το πεδίο στον κ. Κυριαζίδη. Αυτό που τους ενόχλησε είναι ότι καταφέραμε και φτιάξαμε ψηφοδέλτιο με 7 νέα παιδιά στη Δράμα, τα οποία εισέπραξαν αυτά που σας περιέγραψα προηγουμένως . Στη Δράμα, μέσα σε αυτό το καμίνι του αντικαβαλιωτισμού, η ΟΡΜΗ πήρε 46 ψήφους, εκεί όπου επικρατούσε η λογική “είσαι Καβαλιώτης, φύγε”»!

«Το ΤΕΕ αυτοακυρώθηκε στο θέμα του ΤΑΡ»

«Το Τεχνικό Επιμελητήριο ΑΜ  αυτοακυρώθηκε στο θέμα του ΤΑΡ,  με την αλλαγή της δικής μας διοίκησης. Και αναρωτιέμαι δεν υπάρχει συνέχεια στη διοίκηση;  Προφανώς και θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο σε όλα τα μεγάλα θέματα που είναι ανοιχτά, να κάνει μια απλή διαχείριση, να μη ξεφεύγει από το υπηρεσιακό πλαίσιο,  να ανταλλάσσει έγγραφα υπηρεσιακά, θαρρείς και είναι μια δημόσια υπηρεσία και όχι ο Τεχνικός Σύμβουλος του Κράτους. Εξυφαίνεται μια προεκλογική συνεργασία, την οποία οι μηχανικοί και η κοινωνία δεν την γνώριζαν, εδώ βρίσκεται το μεμπτό. Παλεύουμε χρόνια να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο. Δεν με ενδιαφέρει εμένα κανένα οφίτσιο, εμένα με ενδιαφέρει  η παράταξή μου και είναι τιμή μου να την υπηρετώ, είχα ηθική υποχρέωση να δώσω μαζί της τον αγώνα και όχι να την εγκαταλείψω, όπως κάποιοι θα ήθελαν.»

«Δεν με ενδιαφέρει ο δήμος Καβάλας»

Ο κ. Βασιλειάδης ρωτήθηκε αν ξέχωρα με το γεγονός ότι προφανέστατα δεν θα πάρει τη προεδρία του παραρτήματος, αλλά για ακόμη μια φορά απέδειξε ότι έχει υψηλή αποδοχή, αυτό ενισχύει τη φημολογία ότι τον ενδιαφέρει να τη διατηρήσει για να εκδηλώσει ενδιαφέρον για το δήμο Καβάλας. Στο ερώτημα αυτό απάντησε κατηγορηματικά: «Η κοινωνία μπορεί να συζητά κάτι τέτοιο, δεν το εξέφρασα εγώ, δεν έχω καμία βλέψη για την αυτοδιοίκηση, η κοινωνία βλέπει τη στάση μου και αυτοεκφράζεται, δεν πρέπει να τιμωρηθεί γι’ αυτό».