Οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ «απαντούν» στην Ευαγγελία Δρακονάκη

Αναφέρονται σε ανάρτηση στο facebook της προέδρου της «Αλληλεγγύης» για την καθυστέρηση πληρωμής των συμβασιούχων στους Παιδικούς Σταθμούς

Οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου έδωσαν στη δημοσιότητα κοινή γραπτή τους δήλωση μέσω της οποίας απαντάνε σε ανάρτηση της προέδρου του Νομικού Προσώπου «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη και Προσχολική Αγωγή δήμου Καβάλας» Ευαγγελία Δρακονάκη. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης.

«Απαντητικά σε λαλίστατη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τοπικά ΜΜΕ στελέχους της δημοτικής αρχής σχετικά με το θέμα της καθυστέρησης απόδοσης των δεδουλευμένων στους συμβασιούχους των παιδικών σταθμών, κρίνουμε αναγκαίο να δηλώσουμε τα εξής:

Ζώντας την πραγματικότητα του οικονομικού στραγγαλισμού των δημοσιονομικών της χώρας μας, στοιχειώδης είναι η ανάγκη συλλειτουργίας όλων των θεσμικών παραγόντων στην αντιμετώπιση αυτού του κοινωνικού προβλήματος.

Αυτονόητη, εν προκειμένω, είναι η ιεράρχηση υλοποίησης των υποχρεώσεων και από την πλευρά του Δήμου. Οι δηλώσεις συγκεκριμένου στελέχους ουδόλως στοιχίζονται προς την κατεύθυνση της κοινωνικής στήριξης. Εργαζόμενη η ίδια στους ΟΤΑ, θα έπρεπε να αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα με στοιχειώδη ευαισθησία. Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ο μετακλητός ρόλος που της έχει ανατεθεί σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί τη διά βίου επαγγελματικής της ιδιότητα.

Η κριτική που ασκήθηκε από μέρους μας αφορούσε αποκλειστικά δηλώσεις, απαξιωτικές στην ουσία για συναδέλφους της. Ο ρόλος της, ως βασιλικότερη του βασιλέως, δεν προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στο κοινωνικό της έργο. Συναισθανόμενοι όλοι την ανάγκη στήριξης της κοινωνίας, θα έπρεπε να λειτουργούμε με την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία, ιδιαίτερα μάλιστα όταν πρόκειται για στήριξη εργαζόμενων συναδέλφων».