Βασίλης Τραϊφόρος: Αν δεν τα βρουν ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, είμαστε χαμένοι από χέρι!

Το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ ζητάει από όλους να βάλουν στην άκρη προσωπικές φιλοδοξίες και ιδιοτέλεια για το καλό της Κεντροαριστεράς

Στην αναγκαιότητα να ενώσουν τις δυνάμεις τους όλες οι παρατάξεις που κινούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς για να ισχυροποιηθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη στην κεντρική πολιτική σκηνή και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία της επόμενης συγκυβέρνησης κάνει λόγο ο πολιτευτής της ΔΗΜΑΡ στην Καβάλα Βασίλης Τραϊφόρος.

«Να υπερβούν κάποιοι τις προσωπικές φιλοδοξίες»

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά «για να γίνουμε μεγάλοι, πρέπει να υπάρξει μια υπέρβαση των κομματικών φορέων που αυτή την περίοδο είναι το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, οι ανένταχτοι, το Ποτάμι και το ΚΙΔΗΣΟ. Δεν νομίζω ότι οι ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές που τους χωρίζουν είναι τεράστιες. Το καλοκαίρι, μόλις πριν από λίγους μήνες δηλαδή, έγινε ένα σχέδιο στο όποιο συμφώνησαν όλοι, ακόμη και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Επομένως, ένα πλαίσιο πολιτικής συμφωνίας υπάρχει. Αυτό που δεν υπάρχει η υπέρβαση των προσωπικών φιλοδοξιών. Της ιδιοτέλειας, όπως θα την έλεγαν κάποιοι άλλοι. Αυτό είναι που μαστίζει χρόνια τώρα τον χώρο της Αριστεράς».

«Ο Βενιζέλος λειτουργεί διασπαστικά»

Ο κ. Τραϊφόρος συμπληρώνει: «για… κακή μου τύχη παραβρέθηκα στην κοινή συνεδρίαση της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ που έγινε τις προάλλες στην Αθήνα, όπου μετά την ομιλία της Φώφης Γεννηματά έμειναν ελάχιστα άτομα στην αίθουσα. Οι κύριοι Κουκουλόπουλος και Μανιάτης που πήραν στη συνέχεια τον λόγο, απευθύνθηκαν σε ελάχιστα άτομα. Ο δε Λοβέρδος έφυγε και πήγε να τρέξει στον Μαραθώνιο! Ειλικρινά είμαι απογοητευμένος από τη στάση ορισμένων και δεν μπορώ να ελπίζω σε τίποτα καλύτερο, όταν βλέπω ότι γίνονται διάφορες κινήσεις από κάποιον άλλον φορέα για τον Πολιτισμό και την Παιδεία ή ο,τιδήποτε άλλο. Ο κ. Βενιζέλος, λυπάμαι που το λέω, δεν λειτουργεί απλά παράλληλα, αλλά διασπαστικά. Όλες αυτές οι εκδηλώσεις θα μπορούσαν να γίνουν σ’ έναν ενιαίο φορέα που λέγεται Δημοκρατική Συμπαράταξη».

«Να μη χαθεί καμία άλλη ευκαιρία»!

Σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο κινούνται αυτό το διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, ο κ. Τραϊφόρος παρατηρεί πως «αν δεν μπορέσει ο Μητσοτάκης και τα κορυφαία του στελέχη να συμπράξουν με τον Τσίπρα και την ηγετική του ομάδα για να συγκυβερνήσουν τον τόπο, προκειμένου να επιλύσουν τα μεγάλα προβλήματα, τότε είμαστε χαμένοι από χέρι. Όπως έγινε στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία, όπως έγινε στην Κύπρο με τον Αναστασιάδη και το ΑΚΕΛ, όπως έγινε παντού, έτσι μπορεί να  γίνει και εδώ. Σ’ αυτήν την περίπτωση», υπογραμμίζει ο κ. Τραϊφόρος, «θα μπορούσαμε και μεις ως Δημοκρατική Συμπαράταξη να γίνουμε ο καταλύτης. Κατά την άποψη μου δεν πρέπει να χαθεί, όπως και στο πρόσφατο παρελθόν, καμία άλλη ευκαιρία».