ΒΦΛ: Συνάντηση απολυμένων με τον πρωθυπουργό στην Ξάνθη

Οι απολυμένοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας δεν άφησαν τη συγκυρία της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Θράκη να πάει χαμένη. Επεδίωξαν και τελικά πέτυχαν μια, έστω και ολιγόλεπτη, συνάντηση μαζί του, ενώ επαφές και με κυβερνητικά στελέχη.

Το πρωί της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου 2016, η Διοίκηση του Σωματείου των Εργαζομένων στα Λιπάσματα βρέθηκε στην Ξάνθη. Εκεί, ο πρόεδρος Νίκος Βογιατζίδης είχε συνάντηση με τον αν. υπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση και τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Ρήγα.

Κατά τη συζήτηση, ανακοινώθηκε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να «κλειστεί» ραντεβού των απολυμένων με τη νέα υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, το ΔΣ του Σωματείου βρέθηκε στην Κομοτηνή. Στο Ξενοδοχείο Arcadia, εκεί όπου ήταν προγραμματισμένη η πολιτική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Βογιατζίδη, φάνηκε να γνωρίζει την υπόθεσή τους.

«Ο πρωθυπουργός ήταν πολύ καλά ενημερωμένος για το πρόβλημα. Μας είπε ότι γνωρίζει τον αγώνα που κάνουμε μήνες τώρα για να επιστρέψουμε στην εργασία μας και ότι και ο ίδιος εργάζεται για να τηρηθεί η νομιμότητα. Μάλιστα, μας είπε ότι έχει συσταθεί διυπουργική επιτροπή που ασχολείται με το θέμα», σημειώνει ο πρόεδρος του Σωματείου.

Ερωτηθείς αν είναι αισιόδοξος μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό ότι πλέον ο αγώνας τους βρίσκεται κοντά στο αίσιο τέλος που προσδοκούν οι απολυμένοι από τα Λιπάσματα, ο κ. Βογιατζίδης σημειώνει: «Αυτό πλέον θα το πω, όταν θα μπούμε στο εργοστάσιο να πιάσουμε δουλειά»!