Ανδρέας Νεφελούδης: Αποκατάσταση της νομιμότητας στα Λιπάσματα της Καβάλας μέσα στο 2017

Ανάρτηση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας στο facebook - Ανάμεσα στους 3 στόχους για το Νέο Έτος η το θέμα της ΒΦΛ

Ένα από τα κυβερνητικά στελέχη που γνωρίζουν καλά την υπόθεση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων είναι ο Ανδρέας Νεφελούδης. Έχοντας δώσει το «παρών» σε όλες τις διαμεσολαβητικές συναντήσεις μεταξύ εργοδοσίας και εργαζομένων που έλαβαν χώρα στην Αθήνα αλλά και σε όλες τις συσκέψεις έκτοτε, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας ανήρτησε στις 7 Ιανουαρίου 2017 στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ένα σύντομο κείμενο στο οποίο θέτει τρεις (3) προσωπικούς στόχους. Ένας από αυτούς και «η αποκατάσταση της νομιμότητας στα Λιπάσματα της Καβάλας».

Η ανάρτηση Νεφελούδη

3 προτεραιότητες για τις αρχές του 2017, μεγάλα καθήκοντα, μεγάλα στοιχήματα.
1. Υπόθεση Μαρινόπουλος-Σκλαβενίτης: για να σωθούν περί τις 20.000 θέσεις εργασίας και να μην γίνει τσουνάμι στον χώρο του λιανικού εμπορίου. Κάποιοι, ανταγωνιστές και άλλοι “επαναστάτες” επενδύουν στην καταστροφή, για να δικαιωθούν – λένε- κομματικά. Κοινωνική αναλγησία. Αλλά ας τελειώσει με το καλό η υπόθεση και τότε όλοι θα κάνουμε ταμείο. Τότε να δούμε τα 15 κλαδικά σωματεία που έκαναν κύρια παρέμβαση κατά της εξυγίανσης, δηλαδή αντιτάχθηκαν (παρότι εργαζόμενοι και αυτοί) στην διατήρηση των θέσεων εργασίας, τότε λοιπόν να δούμε τι θα πουν στους εργαζόμενους και στο εργατικό κίνημα που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν. Αλήθεια γιατί δεν μας δίνουν τον κατάλογο των 15 κλαδικών για να τους μάθουμε; Για του λόγου το αληθές δείτε την ανακοίνωση του Πανελλαδικού σωματείου των εργαζομένων στον Μαρινόπουλο.
2. Υπόθεση ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ: Πολύ γρήγορα πάμε στο έκτακτο βοήθημα, αλλά αυτό δεν λύνει το πρόβλημα. Πάμε σε συνάντηση με όλες τις εκφράσεις των εργαζομένων και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Άμεσα.
3. Λιπάσματα Καβάλας: Άμεσες κινήσεις νομιμότητας για την δικαίωση των εργαζόμενων και την αποκατάσταση της νομιμότητας.
Άντε και καλή δουλειά.