Παναγιωτόπουλος για κακοκαιρία: Υπομονή και ψυχραιμία…

Ανάρτηση του βουλευτή ΝΔ Καβάλας στο facebook με συμβουλές προς τους πολίτες και κατανόηση για τις αρχές

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου 2017, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος σχολίασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook την «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» στην οποία βρίσκεται ο νομός τα τελευταία 24ωρα. Προτάσσοντας το «παράδειγμα» της Αμερικής, ο κ. Παναγιωτόπουλος κάνει λόγο για μια κακοκαιρία που «προκύπτει κάθε 50 χρόνια» και συνιστά σε όλους μας υπομονή.

 

Η ανάρτηση Παναγιωτόπουλου

Οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν τον όρο snowed in (“μέσα λόγω χιονιού”, σε ελεύθερη μετάφραση) γιά να δηλώσουν την αδυναμία μετακίνησης λόγω σφοδρής κ παρατεταμένης χιονόπτωσης, όταν για κάποιο διάστημα ακόμα κ πιό οργανωμένοι, εξοπλισμένοι κ εξοικειωμένοι με την αντιμετώπιση παρόμοιων ακραίων φαινομένων κακοκαιρίας κρατικοί μηχανισμοί αδυνατούν να δώσουν άμεσες λύσεις.
Γι αυτό κ θα συνιστούσα σε όλους υπομονή κ ψυχραιμία… Και λίγο παραπάνω επιείκεια προς στους τοπικούς φορείς που προσπαθούν χωρίς πολλά μέσα στη διάθεσή τους να συντονίσουν το έργο, κ βέβαια σε αυτούς που αγωνίζονται ηρωικά στους δρόμους να τα προλάβουν όλα. Τέτοια κακοκαιρία προκύπτει κάθε 50 χρόνια, άρα είναι εξαιρετικά έκτακτη κατάσταση για μιά περιοχή σαν τη δική μας, κ επιπλέον ιδιαίτερα δύσκολη γιά μιά πόλη με τη μορφολογία της Καβάλας. Και θα περάσει…