Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στα Λιπάσματα από το ΠΑΜΕ Καβάλας

Κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο την ημέρα εκδίκασης των τακτικών αγωγών των απολυμένων κατά της εργοδοσίας

Η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία, τους εργαζόμενους του νομού, να παραβρεθούν για να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους στα Λιπάσματα Καβάλας, έξω από τα δικαστήρια την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα που εκδικάζονται οι τακτικές αγωγές αναγνώρισης της ακυρότητας των απολύσεων που κατέθεσε το σωματείο κατά της εργοδοσίας, που χρησιμοποιώντας έναν νόμο της δεκαετίας του 1920 έκανε μηνύσεις σε εργάτες και τους απόλυσε χωρίς αποζημίωση!

Η ανακοίνωση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Καβάλας

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα. Είναι υπεύθυνη για το ότι κανένα αντεργατικό – αντιλαϊκό νόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) που χρησιμοποιεί η εργοδοσία ενάντια στους εργαζομένους δεν έχει καταργήσει, με αποτέλεσμα ο Λαυρεντιάδης “να παίζει μπάλα” με τις ζωές των εργαζομένων, εκβιάζοντας-τρομοκρατώντας-απολύοντας- αφαιρώντας δικαιώματα και κατακτήσεις, για να ενισχύσει την κερδοφορία του. Στην ουσία με βάση τους ήδη υπάρχοντες αντιλαϊκούς νόμους, με αυτούς που ψήφισε και θα ψηφίσει δίνει «αέρα» στην εργοδοσία να συνεχίσει την επίθεση στους εργαζομένους.
Είναι υπεύθυνη για το ότι με τους επόμενους νόμους που θα ψηφίσει: για τις ομαδικές απολύσεις, για τις ΣΣΕ, για τον καθορισμό του μισθού, για τα εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση και απεργία, για το ότι δίνει το επίδομα ανεργίας στους εργοδότες, θα δώσει την χαριστική βολή σε εργαζόμενους που αγωνίζονται. Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε άλλο δρόμο από την οργάνωση και την αντίσταση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και εργοδοσίας, ενάντια στην τρομοκρατία και την καταστολή στους χώρους δουλειάς. Να οργανώσουμε την πάλη όχι μόνο ενάντια στην αντεργατική πολιτική αλλά να βάλουμε πορεία για νέες κατακτήσεις, για όσα έχουμε πραγματικά ανάγκη.
Απαιτούμε:
• Επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων – ανάκληση όλων των απολύσεων.
• Απόσυρση όλων των μηνύσεων και ποινικών διώξεων εναντία σε συνάδελφους αγωνιστές, να μπουν στο αρχείο από τον Εισαγγελέα.
• Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους. Όχι στις ατομικές συμβάσεις και τις διαθεσιμότητες.
• Μόνιμη – σταθερή δουλειά για όλους.
• Να δοθεί επιτέλους η έκτακτη ενίσχυση των 1000 ευρώ.
• Η δημοτική αρχή και οι τοπικοί φορείς να πάρουν άμεσα μέτρα ανακούφισης των απολυμένων απεργών και των οικογενειών τους.
• Να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της για την σωστή λειτουργία του εργοστασίου».