Μακάριος Λαζαρίδης από την Καβάλα: «Ζητάμε εκλογές χθες…»

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ διέψευσε έμμεσα τις φήμες που τον θέλουν υποψήφιο βουλευτή στην ΠΕ Καβάλας

Στην Καβάλα βρέθηκε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, στο πλαίσιο περιοδείας του στην περιοχή. Το στέλεχος της ΝΔ, με καταγωγή από την Καβάλα, παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Δεκεμβρίου συνέντευξη Τύπου από τα γραφεία της ΝΟΔΕ Καβάλας, παρουσία του προέδρου της Μπάμπη Δράκου, ο οποίος καλωσόρισε με μια σύντομη δήλωση τον κ. Λαζαρίδη και της προέδρου της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Μαρίνας Φιλιππίδου, η οποία σχολίασε αντί προλόγου ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η μοναδική λύση για να φύγουμε από το αδιέξοδο και η μοναδική ελπίδα όλων των Ελλήνων για να έρθει η ανάπτυξη», αλλά και άλλων στελεχών της ΝΔ της ΠΕ Καβάλας, όπως του αρμόδιου για θέματα αγροτικής ανάπτυξης της ΠΑΜ-Θ Σωτήρη Παπαδόπουλου, του περιφερειακού συμβούλου Αλέξανδρου Ιωσηφίδη και των τέως βουλευτών Καβάλας του κόμματος Γιάννη Πασχαλίδη και Κωνσταντίνου Κλειτσιώτη. Να σημειωθεί ότι ο βουλευτής Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν παρευρέθηκε στην συνέντευξη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Ο κ. Λαζαρίδης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την πολιτική που ασκεί, ζήτησε ξεκάθαρα εκλογές, ενώ αναφορικά με τις φήμες που τον θέλουν υποψήφιο βουλευτή στην Καβάλα, έμμεσα τις διέψευσε, λέγοντας ότι μοναδική έννοια του είναι να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, με επικεφαλής το κόμμα που εκπροσωπεί, αν και εξέφρασε την συγκίνησή του για το γεγονός ότι επιστρέφει στην γενέτειρά του με την ιδιότητα του διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ.

«Η χώρα είναι αιχμάλωτη στις ιδεοληψίες της κυβέρνησης»

Ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης, όμως δεν μπορούν να αξιοποιηθούν, «εξαιτίας των ιδεοληψιών και της ανικανότητας της κυβέρνησης», ενώ υπενθύμισε τι συνέβη την διετία 2015-2016. «Το κόστος που αφήνουν πίσω τους είναι τεράστιο. Στα 86 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, στα 100 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με τον κ. Ρέγκλινγκ. Η διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015 ήταν καταστροφική, καθώς κόστισε στο κάθε νοικοκυριό 5.000 ευρώ τον χρόνο, ποσό που θα φτάσει τις 6.300 ευρώ με τα μέτρα που έρχονται το 2017. Χρειάστηκαν 14 μήνες για να κλείσουν την πρώτη αξιολόγηση, έφεραν 9 δισ.  φόρους και μέτρα, ένα υπεραιώνιο υπερταμείο, δημοσιονομικό κόφτη 3,5 δισεκατομμυρίων που θα πάει και μετά το 2018. Κι όλα αυτά, ενώ υποσχέθηκαν να βάλουν τέλος στη λιτότητα, έταξαν 12 δισ. στη Θεσσαλονίκη κι έλεγαν ότι θα διαγράψουν το χρέος. Απέτυχαν παταγωδώς, αφού η ελάφρυνση του χρέους είναι μετά το 2040, ενώ ήδη έχουν μονογράψει το 4ο Μνημόνιο», δήλωσε ο κ. Λαζαρίδης, υπενθυμίζοντας οι προβλέψεις της Κομισιόν για 3,7% ανάπτυξη το 2016 δεν υλοποιήθηκαν, «εξαιτίας των εγκληματικών ενεργειών της κυβέρνησης, που μας οδήγησαν σε ύφεση».

Η πρόταση της ΝΔ

Ο κ. Λαζαρίδης υπενθύμισε τους 4 βασικούς άξονες στους οποίους βασίζεται η «Συμφωνία Αλήθειας» με τον λαό, όπως λέγεται το πρόγραμμα του κόμματος, με τον πρώτο άξονα να αφορά στη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και στη μείωση από το 29% στο 20% της φορολογίας των επιχειρήσεων και 5% από 15% των μερισμάτων, τον δεύτερο στις μεταρρυθμίσεις στο κράτος, χωρίς απολύσεις, τον τρίτο στη ρευστότητα που πρέπει να αποκτήσει η ελληνική οικονομία με την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους ιδιώτες και την αντιμετώπιση του θέματος των «κόκκινων» δανείων και τον τέταρτο στην εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που θα στηρίξει πολίτες που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Ειδικά για το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο, ο κ. Λαζαρίδης ξεκαθάρισε ότι «θα πρέπει να φοβούνται μόνο όσοι έχουν μπει με πλαστά δικαιολογητικά ή είναι επίορκοι». Ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε, επίσης, ότι οι δανειστές θα δεχτούν το πρόγραμμα του κόμματος, το οποίοι ήδη τους έχει κοινοποιηθεί, «λόγω αξιοπιστίας του κόμματος και του προέδρου του», όπως είπε.

«Είμαστε οι μόνοι που δημοσιοποιούμε τα χρέη μας»

Ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε και στη μείωση των δαπανών της ΝΔ κατά 60%, με στόχο να φτάσει στο 80%, αναφερόμενος στην μεταφορά των γραφείων στο Μοσχάτο σε ένα κτήριο με ενοίκιο 9.800 ευρώ αντί εκείνου στη Συγγρού, που κόστιζε τον μήνα 95.000 ευρώ, στην απαγόρευση δανεισμού του κόμματος από τις τράπεζες βάσει καταστατικού, στην απόδοση της κρατικής επιχορήγησης για τις οφειλές, αλλά και στην κάρτα μέλους για την ενίσχυση του κόμματος με ένα ευρώ τον μήνα. Τόνισε, επίσης, ότι «είμαστε το μόνο κόμμα που μιλάει ανοιχτά για τα χρέη του».

Καμία συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Λαζαρίδης ζήτησε «εκλογές χθες», ξεκαθαρίζοντας ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως θα επιδιώξει συναινέσεις προς την κατεύθυνση της εξόδου της Ελλάδας από το αδιέξοδο και του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της.

Θα συμμετάσχει στις εκλογές από το… Μοσχάτο

Σε ερώτηση για το αν επιβεβαιώνει τις φήμες που τον θέλουν υποψήφιο βουλευτή στην ΠΕ Καβάλας, ο κ. Λαζαρίδης απάντησε έμμεσα, λέγοντας ότι «θα βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι, ώστε η ΝΔ να γίνει κυβέρνηση από την οδό Πειραιώς, στο Μοσχάτο», εννοώντας τα γραφεία του κόμματος, ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι πάρα πολλοί νέοι, πολιτικά, άνθρωποι θέλουν να ενταχθούν στις τάξεις της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας το γεγονός πολύ θετικό.