Νέα εταιρία στη ΒΦΛ: Ο Δ. Εμμανουηλίδης ζητά από τον Θ. Μαρκόπουλο να μη «βιαστεί» να υπογράψει τις άδειες

«Αν το κάνει, θα είναι υπόλογος για την πράξη του», δηλώνει ο βουλευτής για τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας - «Πρόκειται για καταδολίευση! Κραυγάζει»!

Την τελευταία εργάσιμη ημέρα του έτους , συγκεκριμένα, την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016, εκπρόσωποι της νέας εταιρίας που καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ στις 16/12/2016 με έδρα το εργοστάσιο των Λιπασμάτων Καβάλς και διακριτό τίτλο «Λιπάσματα Ν. Καρβάλης ΑΕ», υπέβαλαν αίτημα για τις προβλεπόμενες από το νόμο άδειες στη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Λίγες μέρες μετά, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας επισκέφτηκε στο γραφείο του ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Εμμανουηλίδης. Σύμφωνα με τον βουλευτή,  ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης διαβεβαίωσε τόσο τον ίδιο όσο και τον Θόδωρο Μαρκόπουλο στη συνέχεια, ότι ο Σντιπεριφερειάρχης Καβάλας  δεν έχει κανέναν λόγο να επισπεύσει την αδειοδότηση της «νέας» εταιρίας τουλάχιστον για έναν μήνα μετά την υποβολή του αιτήματος.

«Εκείνο που ζήτησα από τον Σντιπεριφερειάρχη ήταν να μην κάνει ό,τι και τον Δεκέμβριο του 2014 που υπέγραψε μέσα σε… δυο ώρες!  Ο νόμος τον καλύπτει για έναν μήνα τουλάχιστον. Το λέω αυτό γιατί έχω πληροφόρηση από το Σωματείο ότι ο νόμος δίνει περιθώριο τριών μηνών για την υπογραφή του Αντιπεριφερειάρχη. Επομένως, δεν έχει κανέναν λόγο να βιαστεί να υπογράψει. Αν το κάνει, θα είναι υπόλογος για την πράξη του!

»Πρόκειται για καταδολίευση! Κραυγάζει πλέον αυτό! Είναι φως φανάρι!  Έχουμε τη νέα εταιρία της… νέας εταιρίας, για την οποία οι εκπρόσωποί της έψαλαν το “ωσαννά”  με τις δημόσιες δηλώσεις τους. Πρέπει να μπει ένας φραγμός στην αδειοδότηση και αυτό, σημειώστε το, θα γίνει από δημόσιες αρχές», δήλωσε ο κ. Εμμανουηλίδης.

Ερωτηθείς  για το ίδιο θέμα ο κ. Μαρκόπουλος επιβεβαίωσε ότι υποβλήθηκε αίτημα αδειοδότησης από τη νέα εταιρία την τελευταία ημέρα του 2016, ενώ αναφορικά με το τι θα κάνει ο ίδιος,  απάντησε λακωνικά: «Το αίτημα ερευνάται από τις υπηρεσίες».