Ο Δημήτρης Παπουτσής είπε «ναι» στο προσκλητήριο της Φώφης

Στην Αθήνα βρέθηκε ο πρώην βουλευτής Καβάλας για την εκδήλωση στο Caravel

Πάνω από 200 πρώην υπουργοί, βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017 στο Ξενοδοχείο Caravel της Αθήνας, σε μια εκδήλωση που συζητήθηκε τόσο για τις παρουσίες παλιών στελεχών (Λαλιώτης, Γείτονας, Καρχιμάκης, Παπανδρέου, Καστανίδης, Χρυσοχοΐδης κ.ά.) όσο και για τις «ηχηρές» απουσίες κυρίως του πρ. πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του τ. προέδρου του Κινήματος Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η Καβάλας εκπροσωπήθηκε από τον πρώην υπουργό Δημοσθένη Δημοσθενόπουλο (ο οποίος βρίσκονταν στην Αθήνα για οικογενειακούς λόγους) και από τον πρώην βουλευτή Δημήτρη Παπουτσή, ο οποίος ταξίδεψε στην πρωτεύουσα ειδικά για την εκδήλωση του Caravel.

Ο πρώην υπουργός Μιχάλης Τιμοσίδης, παρά το γεγονός ότι είχε προγραμματίσει να είναι «παρών» στην εκδήλωση -είχε μάλιστα «κόψει» και αεροπορικά εισιτήρια- εντούτοις δεν τα κατάφερε για λόγους υγείας.

«Το κάλεσμα θα πρέπει να είναι ανοιχτό και διαρκές»

Μιλώντας στο  KAVALA POST ο Δημήτρης Παπουτσής σημείωσε πως στην εκδήλωση παρέστη η πλειονότητα όσων είχαν προσκληθεί σε αυτήν τη σχετική πρωτοβουλία της προέδρου Φώφης Γεννηματά. «Θεώρησα καθήκον να ανταποκριθώ σε αυτό το κάλεσμα σε μια σειρά από ενέργειες και πρωτοβουλίες ώστε να στηριχθεί ο πολύπαθος και κατακερματισμένος πολιτικός μας χώρος», σημείωσε.

Όσο για την κριτική που ασκήθηκε για την παρουσία πολλών παλιών στελεχών που κάποιοι -εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ- «βλέπουν» ως «βαρίδια του παρελθόντος», ο πρώην βουλευτής είπε: «Πιστεύω ότι τα θετικά αυτής της κίνησης είναι πολύ περισσότερα από τα αρνητικά που μπορεί κάποιος να διαπιστώσει. Καταλαβαίνω μια κριτική αυτού του είδους, αλλά ταυτόχρονα πιστεύω ότι πρέπει να υπηρετούνται όλοι οι πολιτικοί συμβολισμοί για το ενιαίο και το αδιάσπαστο της ιστορικής μας διαδρομής».

O κ. Παπουτσής τονίζει την ανάγκη «να στηριχθεί και στο μέλλον αυτή η προσπάθεια, ώστε ο χώρος μας, ο πολύπαθος χώρος της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας και της κεντροαριστεράς να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και να καταθέσει τη δική του αξιόπιστη πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας. Σε αυτήν τη προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς! Το κάλεσμα είναι διαρκές, ανοιχτό και να απευθυνύεται σε όλους»!

Σε ερώτηση για το αν το «όλους» περιλαμβάνει ακόμη και τη νέα πολιτική κίνηση των τριών (Διαμαντοπούλου, Φλωρίδη, Ραγκούση) που ανακοινώθηκε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, ο κ. Παπουτσής απερίφραστα απάντησε «ναι», συμπληρώνοντας πως «έχουμε δρόμο μπροστά μας, η κατάσταση της χώρας είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και οι ημέρες που διανύουμε είναι “επικίνδυνες”».