Δημοτικό Συμβούλιο: Κοπή βασιλόπιτας με ευχές για… «αίθριες» μέρες στην Καβάλα (φωτογραφίες)

Με την καθιερωμένη δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιο για τη νέα χρονιά και την κοπή της βασιλόπιτας άρχισε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας σήμερα Δευτέρα, 16/01/2016.

«Ευλογούμε την βασιλόπιτα επ΄ωφελεία πάντων υμών, έτη πολλά και ευλογημένα» ευχήθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Προκόπιος. «Καταθέτω την προσωπική χαρά για την τιμή που κάνατε προς το πρόσωπό μου να ευλογήσω την κοπή της βασιλόπιτας πριν τις εργασίες του Δημοτικού Συμβουλίου. Θεωρώ δεδομένη την αγαθή διάθεση για ό,τι προάγει τη ζωή και το πολιτιστικό επίπεδο του τόπου. Αυτές τις ημέρες δοκιμάζονται πολλοί αδελφοί μας, όλα όμως γίνονται πιο υποφερτά μέσα από τη συνεργασία, την αλληλοκατανόηση, την αναγνώριση των διακριτών ρόλων του καθενός, που όλοι συγκλίνουν για το κοινό καλό.

»Ο τόπος μας έχει πολλές φορές δοκιμαστεί, όμως επιβίωσε. Χωρίς αντιπαλότητες με αγαθή προαίρεση μπορούμε όλοι να συνεργαστούμε και υπέρ αυτής της αγαστής συνεργασίας, μπορούμε να πετύχουμε πολλά, όπως το τελευταίο παράδειγμα της συνεργασίας για να επουλωθούν οι πληγές που άφησε η πρόσφατη κακοκαιρία στην περιοχή μας. Εύχομαι καλή και δημιουργική χρονιά και σε όλους υγεία, χαρά και προκοπή», υπογράμμισε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης.

Το κομμάτι του δήμου Καβάλας η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα συμβολικά το παρέδωσε στον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Ζήση Μπόνια «που όλες αυτές τις μέρες εργάστηκε πολύ για τους καβαλιώτες», όπως είπε χαρακτηριστικά η δήμαρχος.

«Θέλω εκτός από τις ευχές μου να πω και κάποιες σκέψεις μου. Δεν είναι η Περιφέρεια του Σταμάτη, της Κόκλα, του Αγγελόπουλου, που ήταν του κράτους. Εδώ προσπαθούμε με συμπόρευση να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Όσες και να είναι οι δυσκολίες, η σκόπευσή μας παραμένει η ίδια, γι’ αυτό και με τη δήμαρχο θα συνεχίσουμε την ίδια συνεργασία.  Θέλω να εκφράσω στη δήμαρχο και στους εργαζόμενους τα συγχαρητήριά μου για την προσπάθεια που έκαναν για να κρατήσουν την πόλη υπό τις δύσκολες καιρικές συνθήκες», είπε κατά τον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος.

«Πολλές ευχές σε όλους. Μακάρι τα πράγματα να πάνε καλύτερα από ό,τι τα τελευταία δυο χρόνια που δοκιμάστηκε η χώρα, η αυτοδιοίκηση, οι καβαλιώτες», ευχήθηκε ο τέως δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής.

Ευχές για καλή χρονιά απηύθυνε  στη συνέχεια ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ο Τόπος της Ζωής Μας Μάκης Παπαδόπουλος, ενώ ο επικεφαλής της Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης Βαγγέλης Παππάς δήλωσε ότι «τα πράγματα δεν γίνονται από μόνα τους καλύτερα. Αν δεν παλέψουμε, η Καβάλα θα μείνει έτσι. Ας είναι το 2017 η αφετηρία μιας αγωνιστικής Καβάλας».

«Θέλουμε να ευχηθούμε καλή χρονιά και αυτή τη χρονιά οι αποφάσεις μας να είναι όσο το δυνατό πιο συμφέρουσες για τους δημότες. Το 2017, ας τελειώνουμε πριν τις 12 τις συνεδριάσεις μας, για να πηγαίνουμε νωρίτερα στα σπίτια μας», είπε εκ μέρους της Συμπαράταξης Πολιτών ο Σωτήρης Σωτηριάδης, εκπροσωπώντας και τον επικεφαλής της παράταξης Άρη Βέρρο ο οποίος δεν κατάφερε να δώσει το «παρών» λόγω του χιονιού που και σήμερα έπεσε στις παρυφές της πόλης.

«Το 2017 δεν χρειάζεται να είμαστε όλοι μαζί, πρέπει να υπάρχει ένταση, περισσότερη αγωνιστικότητα, ένα κίνημα που θα βάλει τη σφραγίδα του αυτή τη χρονιά», ήταν η ευχή του Χρήστου Ποτόλια της Λαϊκής Συσπείρωσης, ενώ ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παράσχος Αγανικόλας ευχήθηκε για μια καλύτερη χρονιά «και όλα τα άλλα θα τα αντιμετωπίσουμε».

Για την ιστορία, το φλουρί της βασιλόπιτας έπεσε στο κομμάτι του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη, ενώ το έτερο φλουρί από τα πιτάκια, το κέρδισε ο κ. Μπόνιας.