Στην «κόντρα» Σιμιτσής-Τσανάκα για τη διαχείριση των οικονομικών

Ο τ. δήμαρχος καταγγέλλει ότι η Δημοτική Αρχή δεν ενημερώνει την Αντιπολίτευση για τα ποσά που ξοδεύονται - Η δήμαρχος απαντά: «Εγώ οφείλω να πράξω αυτά που πρέπει κι ας μην αρέσει στις διάφορες παρατάξεις»

Περίπου 162.000 ευρώ θα κοστίσουν στον δήμο Καβάλας οι υπηρεσίες και οι προμήθειες που έγιναν κατά την περίοδο της κακοκαιρίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες καιρικές συνθήκες που έπληξαν την περιοχή. Ο τ. δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής τονίζει ότι είδε όλα τα ποσά, ένα προς ένα, και ότι διατηρεί πολλά ερωτήματα. «Παραξενεύομαι για το τι γίνεται εδώ πέρα. Για το ότι ο δήμος δεν είχε φτυάρια… για τους 400 τόνους αλάτι! Τόσες ημέρες μάς έλεγε η κ. δήμαρχος ότι το αλάτι ήταν 300 τόνοι καινούργια προμήθεια. Πώς έγιναν τετρακόσιοι; Ποια μηνύματα μεταδόθηκαν αυτές τις τέσσερις ημέρες που κόστισαν 3.000 ευρώ;», διερωτάται.

Τα «σκουριασμένα» Χριστούγενα και οι απολογισμοί που δεν… έρχονται

Όσον αφορά τις 400.000 ευρώ που δαπανήθηκαν για τη φιλοξενία των προσφύγων, όπως επισημαίνει ο κ. Σιμιτσής, έχουν ζητήσει επανειλημμένα λεπτομερή απολογισμό. «Αυτό που συμβαίνει, είναι ότι διαρκώς αλλάζουν τα ποσά! Πρέπει όμως να μας πουν με απόλυτη λεπτομέρεια πού δαπανήθηκαν. Η διοίκηση είναι υποχρεωμένη να το κάνει. Από την πλευρά  μας έχουμε το δικαίωμα να ζητήσουμε να μας δώσουν όλα τα στοιχεία αναλυτικά. Όμως, δεν είμαστε και λογιστές. Για τον λόγο αυτό θα ήθελα να μας δώσουν τον φάκελο, ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια να συνεννοηθούμε και με τους δικούς μας συνεργάτες. Δεν έχουμε  επίσης ούτε  τον απολογισμό των περυσινών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Το σίγουρο όμως είναι ότι  θα ζητήσουμε και τον απολογισμό των φετινών εκδηλώσεων, τα περίφημα “Χρυσά Χριστούγεννα” που, αν και στοίχισαν 180.000 ευρώ, ήταν πιο “σκουριασμένα” από οποιαδήποτε άλλη φορά. Βεβαίως, δεν είδαμε ούτε τον απολογισμό του Φεστιβάλ Φιλίππων ούτε του Φεστιβάλ Παπαϊωάννου κλπ. Όλα αυτά τα θέματα είμαστε αποφασισμένοι να τα θέσουμε υπόψη της διοίκησης, περιμένοντας και τις ανάλογες απαντήσεις».

 

Δήμητρα Τσανάκα: «Ο κ. Σιμιτσής μπορεί να λέει ό,τι θέλει»!

Απαντώντας στις «αιχμές» του τ. δημάρχου, η Δήμητρα Τσανάκα απαντά: «Ο κ. Σιμιτσής είναι αντιπολίτευση και μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Εγώ οφείλω να πράξω αυτά που πρέπει κι ας μην αρέσει στις διάφορες παρατάξεις…». Σχετικά με τις 3.000 ευρώ που δαπανήθηκαν για παραγωγή και προβολή τηλεοπτικού σποτ από τα τοπικά κανάλια, η δήμαρχος λέει: «Το σποτ με τις οδηγίες βγήκε γιατί αιφνιδιάστηκαν οι κάτοικοι και δεν ήξεραν τι να κάνουν. Αν χρειαστεί, θα  βγάλουμε και άλλο σποτ»! Τέλος, σχετικά με τις διαμαρτυρίες του κλάδου των υδραυλικών για τις απευθείας αναθέσεις που έγιναν  προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι βλάβες  που δημιούργησε η πρωτοφανής κακοκαιρία, η κ. Τσανάκα αναφέρει ότι: «Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αρπάζω όποιον βρω μπροστά μου! Πάντως, σε περίπτωση που επιδεινωθούν οι καιρικές συνθήκες, και λόγω του γεγονότος ότι ξανάρχεται ο χιονιάς, θα απευθυνθώ στους υδραυλικούς να μου υποδείξουν τεχνίτες, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα».