Γ. Φιλόσογλου για Μ. Παπαδόπουλο: «Η κριτική έχει κι ένα όριο»!

Πολιτική αντιπαράθεση με φόντο τον θάνατο το φροντιστή του ΑΟΚ και την κακοκαιρία - Μάκης Παπαδόπουλος: «Όλοι ξέρουν ότι έχω δίκιο»

Στην αναφορά που έγινε σε τηλεοπτικό σταθμό από τον επικεφαλής της παράταξης Ο Τόπος της Ζωής μας Μάκη Παπαδόπουλο σχετικά με τον θάνατο του φροντιστή του ΑΟΚ Απόστολου Χατζησάββα (ο δημοτικός σύμβουλος είπε ότι το μοιραίο συνέβη επειδή ο εκλιπών ήταν αποκλεισμένος στα αποδυτήρια της ομάδας στο Ανθή Καραγιάννη), απάντησε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Φιλόσογλου.

«Όσοι είμαστε κοντά στην ομάδα ή έχουμε την τύχη να μιλάμε με τους ανθρώπους και γνωρίζαμε τον Αποστόλη, ξέρουμε ότι ο άνθρωπος τον τελευταίο καιρό ταλαιπωρούνταν από πολύ σοβαρά παθολογικά προβλήματα υγείας. Η ημέρα του θανάτου του ήταν Δευτέρα το πρωί. Όμως, τότε δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στις μετακινήσεις… Ιδιαίτερα σε έναν κεντρικό δρόμο, όπως είναι αυτός που οδηγεί στο Ανθή Καραγιάννη.

»Αυτό που είπε ο κ. Παπαδόπουλος στο κανάλι, ότι δεν μπορούσε ο Αποστόλης να πάει στο σπίτι του γιατί ο δρόμος ήταν κλειστός, είναι ψέμα! Ο δρόμος ήταν ανοιχτός και ήταν μία χαρά. Πήγε ο άνθρωπος κανονικά στη δουλειά του, όπως κάθε μέρα. Κάποια στιγμή που πήγαν οι δημοτικοί υπάλληλοι στο γήπεδο, τον βρήκαν πάνω στον καναπέ ξαπλωμένο. Με ενημέρωσαν αμέσως, οπότε και φρόντισα να πάει αμέσως αστυνομία και γιατρός για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του.

»Προσωπικά, παρακάλεσα τον κ. Παπαδόπουλο να ανακαλέσει, καθώς δεν υπήρχε θέμα να μη μπορούσε να πάει στο σπίτι του. Δεν ήθελε να πάει στο σπίτι του. Πήγε να κάνει τη δουλειά που έκανε εδώ και  πολλά χρόνια. Υπάρχει και ένα όριο όταν ασκείς κριτική»!

Μάκης Παπαδόπουλος:  Όλοι ξέρουν πως έχω δίκιο. Ζητάνε και τα ρέστα ;

Από την πλευρά του πάντως ο Μάκης Παπαδόπουλος επέμενε ότι είχε δίκιο στους ισχυρισμούς του και ότι η διοίκηση δεν επέδειξε φροντίδα για περιπτώσεις συμπολιτών που ζουν κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες και έχουν επιβαρυμένη την υγεία τους. Είπε χαρακτηριστικά:

«Αυτοί που ασχολούνται με αυτά τα θέματα, ας μη ζητάνε και τα ρέστα. Όλοι φταίμε και όλοι γνωρίζαμε ότι έμενε εκεί μέσα. Μπορεί να μην είχε αυτοκίνητο,  ο άνθρωπος ήταν άρρωστος. Το γήπεδο είναι δικιά  τους ευθύνη, ας μη κάνουν σπέκουλα, προσπαθούν να βγουν κι από πάνω! Αποπροσανατολίζουν τον κόσμο,  γιατί σήμερα αντί να μιλάμε για τον τρόπο διαχείρισης των καιρικών φαινομένων,  μιλάμε γι’ αυτό. Εγώ είπα ότι δεν ελήφθη μέριμνα για ανθρώπους που δεν έχουν χρήματα, αλλά και για όλο τον δήμο Καβάλας, γιατί  θα μπορούσαν πολλοί συμπολίτες μας να βρουν μια ζεστή φωλιά τις ημέρες αυτές.

»Έπρεπε να έχει ο δήμος έναν καλύτερο σχεδιασμό. Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να μην είχαν δικό τους μέσο, επικοινωνία με δικούς τους ανθρώπους, δεν βοηθήθηκαν.  Πριν μια εβδομάδα προσωπικά τον ρώτησα ( τον εκλιπόντα φροντιστή) αν  αυτές τις δύσκολες μέρες μπορούμε να τον  βοηθήσουμε. Ήταν αξιοπρεπής και δεν δέχθηκε προσφορές φίλων. Ήταν άρρωστος και έπρεπε να έχει μια μέριμνα.  Όταν όλοι γνωρίζουμε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κάποιοι συμπολίτες μας και δεν κάνουμε τίποτα, δεν υπάρχει μέριμνα.

»Έπρεπε ο δήμος να έχει επιδείξει πρόληψη και μέριμνα για ανάλογες καταστάσεις.  Όλοι ξέρουν ότι έχω δίκιο».