Παραιτήθηκε ο Νίκος Κιοσές από δημοτικός σύμβουλος Καβάλας

Πικρία για την κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και αιχμές προς τις διοικήσεις και κυρίως προς τις αντιπολιτεύσεις μέσω ανακοίνωσής του στο facebook

 

Την παραίτηση τού Νίκου Κιοσέ από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Καβάλας ανακοίνωσε κατά την συνεδρίαση του Σώματος την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος.

Ως εκ τούτου, ο κ. Κιοσές δεν ανήκει πλέον ούτε στην δημοτική παράταξη Ο Τόπος της Ζωής Μας και δεν είναι μέλος ούτε της Οικονομικής Επιτροπής, αφήνοντας πίσω του πολλά χρόνια ενεργής συμμετοχής στα τεκταινόμενα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο ίδιος, πριν την ανακοίνωση της παραίτησής του από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, είχε γνωστοποιήσει την παραίτησή του μέσα από ανάρτηση σε προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Στην εν λόγω ανακοίνωση ο κ. Κιοσές κάνει λόγο για ανεπάρκεια όχι μόνο των διοικήσεων των δήμων, αλλά και των αντιπολιτεύσεων, αφήνοντας αιχμές για «αστοχίες, ανικανότητα και υποκρισία».

Επίσης, ευχαριστεί όλους όσοι τον στήριξαν στην πολύχρονη πορεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ζητά να απαξιώσουν «τους άχρηστους πολιτικούς και όχι την πολιτική».

Η ανακοίνωση του Νίκου Κιοσέ για την παραίτησή του

«Σήμερα έκλεισε ένας κύκλος, αυτός της ενεργής ενασχόλησής μου με την τοπική αυτοδιοίκηση, ως μέλος του δημοτικό συμβουλίου του δήμου Καβάλας! Η κατάσταση, μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί! Ο θεσμός της Τ.Α. καλείται να παίξει τον ρόλο του κι ακόμη παραπάνω, ως εκείνος ο θεσμός που βρίσκεται ή καλύτερα, θα έπρεπε να βρίσκεται εγγύτερα στον πολίτη! Αυτό συνιστά μια ευθύνη που δεν αφορά αποκλειστικά τις διοικήσεις, αλλά και τις αντιπολιτεύσεις! Αμφότεροι οφείλουν να συναισθανθούν το μέγεθος της ευθύνης τους απέναντι στους δημότες!

»Με λίγα λόγια, η σημερινή απογοητευτική κατάσταση δεν οφείλεται αποκλειστικά σε αστοχίες και ανεπάρκεια των διοικήσεων, αλλά και σε αντιπολιτευτική ανικανότητα και υποκρισία!

»Φεύγοντας, συστήνω συνεργασίες! Συνεργασίες και συγκλίσεις σε όλα τα επίπεδα! Δεν είναι όνειρο θερινής νυχτός! Το αντίθετο, είναι απλό να συμβεί, εάν παραμεριστούν από όλους ο καιροσκοπισμός, η ψηφοθηρία, το φόβητρο του πολιτικού κόστους και ταυτόχρονα προτάξουν την αποτελεσματικότητα προς όφελος των πολιτών! Μην ξεχνάτε, τα προβλήματα είναι κοινά και μεγάλα, οι δε λύσεις περιορισμένες και δύσκολες!!!

»Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που πιστέψατε σε μένα! Ειλικρινά, προσπάθησα να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας! Εσάς που απογοήτευσα, σας ζήτω συγγνώμη! Εσείς που μείνατε ικανοποιημένοι, να είστε πιο απαιτητικοί! Όπως και να’χει, να είστε όλοι σίγουροι ότι θα ξανανταμώσουμε, όταν οι καιροί και οι συνθήκες το επιτρέψουν! Παρακαλώ, απαξιώσετε τους άχρηστους πολιτικούς, όχι την πολιτική! Ευχαριστώ!!!».