ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας: Στις κάλπες την Κυριακή για εκλογή νέας Νομαρχιακής Επιτροπής

Η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του κόμματος καλείται να εκλέξει τη νέα σύνθεση της ΝΕ και εκπροσώπους στο Περιφερειακό Συντονιστικό Όργανο

Η θητεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ έληξε και έτσι, με βάση τις καταστατικές διαδικασίες, συγκαλείται την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη για να εκλέξει τα 13 πρόσωπα που θα συγκροτήσουν τη νέα σύνθεση του οργάνου.

Τη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας απαρτίζουν 42 μέλη του κόμματος, εκλέκτορες από όλες τις κατά τόπους οργανώσεις του νομού. Τα ψηφοδέλτια που θα δοθούν στους εκλέκτορες θα είναι δύο: ένα για τη Νομαρχιακή Επιτροπή (εκλέγονται 13) και ένα για εκπρόσωπο στο Περιφερειακό Συντονιστικό Όργανο του ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ (εκλέγονται 2).

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, τα 13 νέα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής που θα έχουν εκλεγεί, θα πρέπει να συνεδριάσουν για να ορίσουν τον νέο Συντονιστή (Γραμματέα), τον νέο Αναπληρωτή Συντονιστή, καθώς και έναν υπεύθυνο για τη διαχείριση των οικονομικών όπως και έναν εκπρόσωπο ΤύπουΣε δεύτερη φάση, μεταξύ των μελών της ΝΕ θα οριστούν και υπεύθυνοι ανά Τομέα (Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού, Οικονομίας κ.ο.κ.).

Ο απερχόμενος Συντονιστής της ΝΕ Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μουρτασάγας έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί ανανέωση της θητείας του. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να θέσει υποψηφιότητα για μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής.