Μέτιος «αδειάζει» Μαρκόπουλο και Γάκη για τα Λουτρά Ελευθερών: Η αντικατάστασή τους έγινε «για την προάσπιση των συμφερόντων της Περιφέρειας»!

Δήλωση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης για την ακύρωση του Ανοικτού Διαγωνισμού και την αλλαγή του ΔΣ της Εργοανάπτυξη ΑΕ

Για πρώτη φορά μετά την αιφνίδια αλλαγή (κατά κάποιους «ξήλωμα», κατά άλλους «παραίτηση») του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Εταιρίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Εργοανάπτυξη ΑΕ, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ τοποθετείται σχετικά. Με γραπτή του δήλωση, ο Χρήστος Μέτιος αφήνει σαφείς «αιχμές» για τον τρόπο με τον οποίο ενήργησαν σε ό,τι αφορά τον Διαγωνισμό για την αξιοποίηση των Λουτρών των Ελευθερών τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος όσο και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ΑΜ-Θ Χρήστος Γάκης, ο πρώτος με την ιδιότητα του προέδρου και ο δεύτερος με αυτήν του αντιπροέδρου της Εργοανάπτυξη ΑΕ.

Η δήλωση Μέτιου έρχεται λίγες μέρες μετά τη δήλωση του νέου προέδρου της Αναπτυξιακής Εταιρίας της Περιφέρειας Αλέξανδρου Ιωσηφίδη ότι πρόκειται να διενεργηθεί οικονομικός και διοικητικός έλεγχος στην Εργοανάπτυξη ΑΕ.

Η δήλωση Μέτιου

«Στρατηγικός στόχος της Διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι η προσέλκυση επενδυτών οι οποίοι, με τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, θα ενισχύσουν την απασχόληση και το παραγόμενο εισόδημα στην περιοχή μας.

Για αυτόν το λόγο, η Διοίκησή μας επιβάλλεται να στέκεται αρωγός σε όσους επιθυμούν να επενδύσουν, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτοί είναι αποδεδειγμένα αξιόπιστοι, πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις και οι επιχειρηματικοί τους στόχοι εξυπηρετούν τις στρατηγικές επιλογές της Περιφέρειάς μας.

Η εκμίσθωση και εκμετάλλευση των Ιαματικών Πηγών Ελευθερών αφορά σε μία επένδυση της τάξεως των 21,7 εκατομμυρίων ευρώ, με αρχικό ετήσιο μίσθωμα 40.000 ευρώ, ετήσια αύξηση 2% και χρονική διάρκεια 35 ετών. Πρόκειται δηλαδή για μια σημαντική επένδυση η οποία θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα ενισχύσει τα έσοδα της Περιφέρειας για πολλά χρόνια.

Η ακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού για μια τόσο σημαντική επένδυση έγινε για τυπικούς λόγους (κατατέθηκαν παράβολα συμμετοχής των 500 αντί των 600 ευρώ). Ταυτόχρονα, η διαδικασία του διαγωνισμού χαρακτηρίσθηκε από προχειρότητα και αβλεψίες που είναι δυνατόν να δημιουργήσουν βλάβες ή απαιτήσεις προς την Περιφέρειά μας και για αυτόν το λόγο πρέπει να θεραπευτούν.

Μια επένδυση 21,7 εκατομμυρίων ευρώ, κινδυνεύει για μόλις 100 ευρώ.

Για τη προάσπιση των συμφερόντων της Περιφέρειας και της τοπικής κοινωνίας έκρινα αναγκαία την αλλαγή της διοίκησης και την αντικατάσταση του Διοικητικού Συμβουλίου της «Εργοανάπτυξη Α.Ε.».

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, οφείλει, με βάση πάντοτε τη νομιμότητα και την εξυπηρέτηση των στρατηγικών στόχων της Περιφέρειας, να ενεργήσει ώστε να περαιωθούν οι διαδικασίες του διαγωνισμού.

Γνώμονάς μας πρέπει να είναι η τήρηση της νομιμότητας και η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης σε όσους επιθυμούν να επενδύσουν στην Περιφέρειά μας, η οποία έχει σήμερα ανάγκη από παρόμοιες αναπτυξιακές προσπάθειες όσο ποτέ άλλοτε».