Μετριοπαθής ανακοίνωση δήμου Καβάλας για τη σύσκεψη στην ΕΤΑΔ

Στις νομικές υπηρεσίες το... μπαλάκι της λύσης για Καλαμίτσα, παλιό Νοσοκομείο και παλιό Πρωτοδικείο

Με μια λιτή ανακοίνωση, ο δήμος Καβάλας παραθέτει το επιμύθιο της σύσκεψης που έγινε σήμερα Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017 στην Αθήνα για το θέμα της ακτής Καλαμίτσας, παρουσία των τριών κυβερνητικών βουλευτών Καβάλας, εκπροσώπων του δήμου και της ΕΤΑΔ.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για την διευθέτηση του προστίμου ύψους ενός εκ. στην ΕΤΑΔ από την Πολεοδομία Καβάλας, με αφορμή κάποιες μη νόμιμες παρεμβάσεις που εντόπισε η υπηρεσία στην ακτή, αλλά και για τα Παλιά Δικαστήρια και το Παλιό Νοσοκομείο, χωρίς, ωστόσο, να κοινοποιείται κάποια εξέλιξη για τα εν λόγω θέματα, πέραν του ότι οι νομικές υπηρεσίες ΕΤΑΔ και δήμου Καβάλας θα συνεχίσουν να εργάζονται στενά για τη λύση τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Καβάλας

Η συνεργασία σε επίπεδο νομικών υπηρεσιών ανάμεσα στο Δήμο Καβάλας και την ΕΤΑΔ αποφασίσθηκε μεταξύ άλλων στη διάρκεια της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017, στα γραφεία της ΕΤΑΔ στην Αθήνα, παρουσία της Δημάρχου Καβάλας κ. Δήμητρας Τσανάκα και του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΤΑΔ κ. Γεώργιου Τερζάκη.

Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες οι τρείς Βουλευτές Καβάλας, ο κ. Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ο κ. Κώστας Μορφίδης και ο κ. Γιώργος Παπαφιλίππου, ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου Καβάλας κ. Μάριος Παπαράλλης, Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΔ και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στη συνάντηση εργασίας τονίστηκε ότι ο Δήμος Καβάλας και η ΕΤΑΔ θα συνεργαστούν σε επίπεδο νομικών υπηρεσιών, ώστε να βρεθεί αρχικά λύση στο χρονίζον θέμα του επιβληθέντος από το Δήμο προστίμου στην ΕΤΑΔ, ύψους περίπου ενός (1) εκατομμυρίου ευρώ. Επίσης, στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκε το θέμα τόσο της διαχείρισης της Ακτής Καλαμίτσας, όσο και της αξιοποίησης του παλαιού Δικαστικού Μεγάρου και του κτιρίου του παλαιού Νοσοκομείου. Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν συναντήσεις των στελεχών των δύο νομικών υπηρεσιών, Δήμου Καβάλας & ΕΤΑΔ, με στόχο την εύρεση της καταλληλότερης φόρμουλας για τη διεκπεραίωση όλων των ανοιχτών θεμάτων.