Άδωνις Γεωργιάδης από Καβάλα: Θα θυμόμαστε για πάντα τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο…

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του κόμματος Μακάριος Λαζαρίδης ζήτησαν εκλογές... χθες κατά την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της ΝΟΔΕ Καβάλας

Με το αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες να κυριαρχεί, η ΝΟΔΕ Καβάλας έκοψε το βράδυ της Παρασκευής 27 Ιανουαρίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Lucy την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα, παρουσία του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη και του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του κόμματος, εκ Καβάλας καταγόμενο Μακάριο Λαζαρίδη.

Το «παρών» έδωσαν πολλά στελέχη του κόμματος, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ο περιφερειακός σύμβουλος Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, οι τέως βουλευτές Γιάννης ΠασχαλίδηςΚωνσταντίνος Κλειτσιώτης και εκπρόσωπος του πρ. υπουργού Γιώργου Καλαντζή, οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ στις τελευταίες εκλογές Βάσω Παπουτσή-Μήττα και Λάζαρος Τσαταλμπασίδης ο τέως Υπερνομάρχης Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης Κώστας Τάτσης, ο τέως Νομάρχης Θόδωρος Καλλιοντζής, εκπρόσωποι των ΔΗΜΤΟ Καβάλας, Παγγαίου και Νέστου, της ΟΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, καθώς και μέλη και φίλοι του κόμματος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του αειμνήστου προέδρου της ΝΟΔΕ Καβάλας Κώστα Ευθυμιάδη, ενώ στη συνέχεια η πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Καβάλας Μαρίνα Φιλιππίδου και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας Χαράλαμπος Δράκος καλωσόρισαν τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, κάνοντας μια σύντομη αναφορά στους λόγους για τους οποίους η χώρα πρέπει να προσφύγει άμεσα στις κάλπες.

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Θέλουν να μετασχηματίσουν την ελληνική κοινωνία

Στο σύντομο λόγο του, ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος, μίλησε για προσπάθεια μετασχηματισμού της ελληνικής κοινωνίας από τη νυν κυβέρνηση «ισοπεδωτικά προς τα κάτω, ώστε να μην ξεχωρίζει κανείς και να εξισωθούμε όλοι στη φτώχεια».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «για να το πετύχουν αυτό, θα προσπαθήσουν τα πάντα, από τον έλεγχο των ΜΜΕ μέχρι τον εκβιασμό της Δικαιοσύνης, φτάνοντας ακόμα και σε συναλλαγή με την ηγεσία της για να πιέσουν πρόσωπα και καταστάσεις», προτρέποντας τα μέλη και τους φίλους της ΝΔ «να μιλάτε και να μάχεστε για το καλό της πατρίδας και του κόμματος, διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η τελευταία μας ελπίδα».

Μακάριος Λαζαρίδης: Μάχη ενάντια στην ανεπάρκεια αυτής της κυβέρνησης

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης, μεταφέροντας το μήνυμα του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, μίλησε «για μάχη κατά του ψέματος, των ιδεοληψιών και της ανεπάρκειας αυτής της κυβέρνησης, ώστε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και να δούμε ένα καλύτερο αύριο», ενώ μίλησε για υπονόμευση επενδύσεων και για μια φοροκαταιγίδα που εξαφανίζει τη μεσαία τάξη.

Τόνισε, επίσης, ότι η καθυστέρηση της αξιολόγησης οδηγεί τη χώρα στον γκρεμό, θυμίζοντας ότι «η χώρα, έτσι όπως την παρέδωσε η Νέα Δημοκρατία, ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι είναι σήμερα», ενώ επανέλαβε ότι το μεγάλο στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η προσέλκυση επενδύσεων, η μείωση των δαπανών και η ορθή φορολογική πολιτική.

Χρήστος Μέτιος: Έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται ένα συγκεκριμένο σχέδιο ώθησης της οικονομίας και εξόδου από την κρίση, σχολιάζοντας ότι «είναι στη μοίρα της παράταξής μας να καλείται να δώσει λύσεις στις δύσκολες καταστάσεις».

Ο κ. Μέτιος σημείωσε, επίσης, ότι η κατάσταση στην Περιφέρεια είναι πολύ δύσκολη και παρά τα έργα που έχουν γίνει, η οικονομία της ΠΑΜ-Θ χρειάζεται περισσότερη ώθηση, μέσω νέων εντάξεων στο καινούριο ΕΣΠΑ, καθώς «η χώρα πρέπει να στηρίζεται στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στους δήμους και στις περιφέρειες», όπως είπε ο ίδιος.

Άδωνις Γεωργιάδης: Σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα η Νέα Δημοκρατία

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είναι σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα και αναμένουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης, «η οποία ή θα πρέπει να ψηφίσει τα μέτρα-έτσι όπως δυστυχώς τα κατάφεραν να απομονωθούν από την Ευρώπη-ή να πάμε γρήγορα σε εκλογές, σήμερα κιόλας, για να προλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πάει την χώρα στον σωστό δρόμο», όπως σχολίασε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «δεν είναι οι δανειστές που μας έφεραν σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση, αλλά ο κ. Τσίπρας ο οποίος τα έκανε θάλασσα και θα είναι ο μοναδικός υπεύθυνος, αν οδηγηθεί η χώρα στον γκρεμό και στην εθνική καταστροφή».

Μίλησε, επίσης, για πρωτόγνωρη αποτυχία στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της νυν κυβέρνησης και των δανειστών, τονίζοντας ότι «μπορεί ο κ. Τσίπρας να αγαπάει πάρα πολύ την καρέκλα του, όμως θα πρέπει να γίνει πολύ ρεζίλι για να ψηφίσει τα μέτρα, μετά από όσα έχει πει».

Ο κ. Γεωργιάδης κατά την ομιλία του στην εκδήλωση, εξαπέλυσε βολές προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο, λέγοντας ότι «έβαλαν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το συμφέρον της χώρας και δε θα τους ξεχάσουμε ποτέ για το κακό που έκαναν στην Ελλάδα», ενώ τόνισε ότι πρώτος στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η ανάταση του ιδιωτικού τομέα, καθώς είναι εκείνος που μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, να προσελκύσει επενδύσεις και να παράξει, αλλά και ο περιορισμός των αλόγιστων κρατικών δαπανών.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε και στη συσπείρωση που παρουσιάζει το κόμμα, «παρά την ελπίδα κάποιων που περίμεναν μέχρι και την διάλυσή μας, μετά τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος, όμως είμαστε πιο ενωμένοι και δυνατοί από ποτέ», όπως είπε, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων που γέμισαν την αίθουσα.

Για την ιστορία, τα φλουριά «έπεσαν» στον πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Πέτρο Πετρόπουλο και στη νεολαία του κόμματος αντίστοιχα.