Στον «αέρα» συνεχίστηκε η «κόντρα» για το ΔΗΠΕΘΕ-Δηλώσεις Πετρόπουλου στο ALPHA Radio 88,6

O πρόεδρος απάντησε στα σχόλια Μουριάδη περί ασφάλειας των θεατών – Και παρέμβαση πρ. προέδρου Ανέστη Δημητριάδη

Το πλέον «καυτό» θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 24 Ιανουαρίου 2017, ήταν αυτό της ανακαίνισης του θεάτρου Αντιγόνη Βαλάκου. Πέτρος Πετρόπουλος και Μάκης Παπαδόπουλος ανταλλάξανε «βαριές» κουβέντες με αφορμή τα σχόλια του δεύτερου για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από τον πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, ενώ η «κόντρα» συνεχίστηκε δυο μέρες μετά με τον επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας να θέτει σειρά ερωτημάτων στον πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ μέσω ανακοίνωσής του.

Ωστόσο, δεν ήταν μόνον αυτό, αφού κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και νυν δημοτικός σύμβουλος της Μείζονος Αντιπολίτευσης Θόδωρος Μουριάδης έθεσε και θέμα ασφάλειας των θεατών που προσέρχονται στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου…

Για τα ζητήματα αυτά μίλησε στο ALPHA Radio 88,6 και τον δημοσιογράφο Νίκο Χαζαρίδη αρχικά ο κ. Πετρόπουλος.

«Σωστή η παρατήρηση Μουριάδη – Θα κάνουμε ό,τι προβλέπεται από τις διαδικασίες»

«Η παρατήρηση του κ. Μουριάδη ήταν πολύ σωστή. Εμείς μεριμνήσαμε γι’ αυτό και θα υλοποιήσουμε ορισμένα πράγματα.  Υπάρχει μια έκθεση πυρασφάλειας που έχει κάθε κλειστή αίθουσα, όπως και αυτή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αν η άδεια πυρασφάλειας που υπάρχει καλύπτει τις ανάγκες λειτουργίας του θεάτρου με ανοιγοκλεινόμενες αυτόματες πόρτες, τότε η τοποθέτηση γίνεται χωρίς να γίνεται ανανέωση ή επέκταση της άδειας. Εμείς θα υποβάλλουμε εγγράφως τις παρατηρήσεις και τα ερωτήματά μας, καθώς και σχετικό υπόμνημα της έκθεσης άδειας πυρασφάλειας  που ήδη διαθέτει το θέατρο και βάσει της οποίας λειτουργεί. Αν οι όροι επιτρέπουν την τοποθέτηση της πόρτας χωρίς να γίνει ανανέωση,  θα το προχωρήσουμε. Σε άλλη περίπτωση, θα ακολουθήσουμε το γράμμα του νόμου, θα ζητηθεί από μηχανικό να γίνει νέα αυτοψία και έκθεση που θα κατατεθεί στο τμήμα πυρασφάλειας της Π.Υ.  και στην συνέχεια θα παραχωρηθεί άδεια. Πήραμε την απόφαση ως Δ.Σ. που ενέκρινε αυτή την δαπάνη που ανήκει σε ειδικό κωδικό του προϋπολογισμού και ακολουθούμε ό,τι προβλέπεται».

«Δεν απολογούμαι σε κανέναν Παπαδόπουλο – Προκλήθηκα από τον ειρωνικό του τρόπο…»

«Οι τόνοι ανέβηκαν με ευθύνη και των δυο μας, αλλά για να φτάσω σε αυτήν την έκρηξη, προκλήθηκα από τον ειρωνικό τρόπο με τον οποίο ο κ. Παπαδόπουλος επεχείρησε να διαχειριστεί το όλο θέμα. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα, αφού ό, τι έχει γίνει, φαίνεται στη Δι@ύγεια και όλα τα έργα έχουν πάει σε καβαλιώτες  επαγγελματίες. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται! Δεν απολογούμαι σε κανέναν παρά μόνο στους καβαλιώτες που έρχονται στο Αντιγόνη Βαλάκου και την κ. δήμαρχο  και σε κανέναν Παπαδόπουλο.

»Δεν άκουσα καμία καλή κουβέντα για το πώς ήταν και πως είναι σήμερα το Δημοτικό Θέατρο. Η κριτική ας ασκείται στα όρια του πλαισίου που του δίνει ο Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι στα όρια που ο ίδιος επιθυμεί να δημιουργήσει εντός του Συμβουλίου. Είμαι χορτασμένος από δημοσιότητα  και δεν έκανα τίποτα για να φανεί το όνομά μου στα Μέσα Ενημέρωσης. Δεν το έχω ανάγκη».

 

Παρέμβαση Ανέστη Δημητριάδη – «Σε τέτοιες εποχές, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο πώς χρησιμοποιούμε τα χρήματα του ΔΗΠΕΘΕ»

Λίγο μετά τις δηλώσεις Πετρόπουλου, στην ίδια συχνότητα ζήτησε και παρενέβη ζωντανά και ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Ανέστης Δημητριάδης, ο οποίος σχολίασε:
«Η Καβάλα έχει μεγαλύτερα προβλήματα από το να ασχολείται με τις πόρτες και τις διαμάχες μεταξύ των δημοτικών συμβούλων. Όταν όμως ακούγονται ανακρίβειες δημιουργούν ιστορικά ντοκουμέντα και η ιστορία καταγράφεται. Οι δύο ανακρίβειες που ακούστηκαν είναι  η μεγάλη επισκεψιμότητα  του  θεάτρου φέτος. Καλό θα ήταν ο κ.  Πετρόπουλος να κάνει μια αναδρομή στα στοιχεία που υπάρχουν στο ΔΗΠΕΘΕ. Τα δύο τελευταία χρόνια,  σε σχέση με τα χρόνια της διοίκησης Σιμιτσή, η επισκεψιμότητα δεν φτάνει ούτε στο 60%. Δεν έγινε αυτό που υποσχέθηκε η δήμαρχος, ότι δηλαδή θα ανοίξει ακόμα περισσότερο το θέατρο, ότι θα φέρει περισσότερο λαϊκές παραστάσεις για να μπορέσει ο κόσμος να το επισκέπτεται. Αν συγκρίνουμε τις παραστάσεις που έχουν ανεβεί τα δύο τελευταία χρόνια με τα δύο τελευταία χρόνια της διοίκησης Σιμιτσή, θα έχουμε μια μεγάλη έκπληξη στους αριθμούς. Σε ό,τι αφορά τη βελτίωση, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ο κ. Πετρόπουλος, αν μιλάει για ανακαίνιση  ή για βελτίωση του θεάτρου. Αυτή η περιβόητη μεγάλη αλλαγή και η αισθητική του χώρου είναι υπό τη κρίση του καβαλιώτη. Σε μια εποχή υποχρηματοδότησης του ΔΗΠΕΘΕ, όπου όλα είναι ρευστά, θα έπρεπε να είμαστε προσεκτικοί στη χρήση των χρημάτων του ΔΗΠΕΘΕ,  αλλά δυναμικοί στο να προσπαθήσουμε να το κρατήσουμε και τα επόμενα χρόνια».

Και δεύτερη παρέμβαση Πετρόπουλου! – «Κάναμε ως ΔΣ κάποιες παρεμβάσεις, αν αυτές δεν αρέσουν, δεν θα απολογηθώ»!

Ακούγοντας στο ραδιόφωνο τον κ. Δημητριάδη, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ θέλησε να παρέμβει εκ νέου, δηλώνοντας:
«Δεν έχω ανάγκη να αναδειχτώ μέσα από το ΔΗΠΕΘΕ και το Αντιγόνη Βαλάκου. Δεν έχω την ανάγκη διαφήμισης ,ούτε είμαι σταρ με το  όνομά μου ψηλά στη μαρκίζα! Εγώ παίζω την μπάλα χαμηλά. Είμαι ο μοναδικός, που σε οποιαδήποτε κίνηση κάνω, πάντα ρωτώ τον κ. Δημητριάδη, σεβόμενος την προϋπηρεσία του και την εκτίμηση που έχω προς το πρόσωπό του. Οι αποφάσεις παίρνονται μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο, τα επιχειρήματα κατατίθενται εκεί, οι αντιρρήσεις κ.ο.κ. Εάν η εικόνα που παρουσίαζε το Αντιγόνη Βαλάκου τού ήταν αρεστή, είναι δικό του θέμα. Εμείς ως ΔΣ, με βάση  τα ερείσματα που είχαμε από την εικόνα του θεάτρου, προσπαθήσαμε να κάνουμε βελτιώσεις εντός του θεάτρου για να συμβάλλουμε στην ποιότητα φιλοξενίας του. Αν αυτές οι βελτιώσεις δεν είναι αρεστές, δεν θα απολογηθώ σε κανέναν»!