Νέα πρόσωπα στη Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ (όλα τα ονόματα)

Για περίοδο συσπείρωσης μακριά από διασπάσεις και... μελαγχολίες έκανε λόγο ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μορφίδης

Στο Στέκι της Νέας Πόλης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για να εκλέξει τα 13 πρόσωπα που θα συγκροτήσουν τη νέα σύνθεση του οργάνου της τοπικής Νομαρχιακής Επιτροπής, καθώς η θητεία της έληξε.

Τη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας απαρτίζουν 42 μέλη του κόμματος, εκλέκτορες από όλες τις κατά τόπους οργανώσεις του νομού. Τα ψηφοδέλτια που  μοιράστηκαν στους εκλέκτορες ήταν δύο: Ένα για τη Νομαρχιακή Επιτροπή (εκλέγονται 13) και ένα για εκπρόσωπο στο Περιφερειακό Συντονιστικό Όργανο του ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ (εκλέγονται 2).

Αναφερόμενος στην διαδικασία ο απερχόμενος Συντονιστής της ΝΕ Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μουρτασάγας δήλωσε: «Μετά το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για τις Νομαρχιακές Επιτροπές. Εκλέχθηκαν ήδη 42 σύνεδροι για την καινούργια Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη νομού Καβάλας και αυτοί οι σύνεδροι βρέθηκαν σήμερα για να εκλέξουν τη νέα ΝΕ. Αυτή με την σειρά της θα εκλέξει την γραμματεία και τον συντονιστή ή την συντονίστρια. Η ΝΕ που θα εκλέξει τον συντονιστή θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα».

Για το αν υπάρχει ικανοποίηση από το ενδιαφέρον για τις διαδικασίες του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μουρτασάγας τόνισε: «Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί οι εκλέκτορες είναι 42, που σημαίνει ότι υπήρχε ένας αρκετά μεγάλος αριθμός διαθεσιμοτήτων για τη νέα Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη. Από αυτούς η πρόταση είναι να εκλεγούν 13 νέα μέλη στη νέα ΝΕ όπου το καθένα θα έχει υπ’ ευθύνη του ένα συγκεκριμένο τομέα του κόμματος. Οι κύριοι τομείς είναι Παιδείας, Υγείας, Αγροτικός, το γραφείο Τύπου που πρέπει να πάρει μία άλλη μορφή, οπωσδήποτε να υπάρξει τομέας Τουρισμού, να αναμορφωθεί ο Τομέας Περιβάλλοντος,  καθώς και να αναμορφωθούν ξανά οι ΟΜ Κρηνίδων και Νέστου».

Κ. Μορφίδης: Να αφήσουμε πίσω μας την μελαγχολία…

Το «παρών» στις διαδικασίες έδωσαν και οι βουλευτές Καβάλας του κόμματος Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου, με τον πρώτο να δηλώνει σχετικά: «Το ενδιαφέρον είναι δεδομένο και υπάρχει. Μετέχουν όλα τα μέλη του κόμματος στις διαδικασίες που γίνονται μετά από το Συνέδριο και είμαστε υποχρεωμένοι να τις κάνουμε, αλλά και για να αφήσουμε μία περίοδο πίσω μας που ήταν η περίοδος της διάσπασης και οργανωτικά μετά την αποχώρηση της Λαϊκής Ενότητας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μπαίνουμε σε μία νέα εποχή που ελπίζουμε ότι θα αφήσουμε πίσω την μελαγχολία που υπήρξε στον ΣΥΡΙΖΑ και θα πάμε δυναμικά να δουλέψουμε για να μπορέσουμε να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία και να δουλέψουμε ώστε να δώσουμε προοπτική και όραμα».

Οι 13 της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίς το απόγευμα ολοκληρώθηκε η διαδικασία και δημοσιοποιήθηκαν τα 13 ονόματα της νέας ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Αυτοί είναι οι (με αλφαβητική σειρά): Βαμβακά Ζαχάρω, Λαδάς Άγγελος, Λάζος Φώτης, Λημναίου Νόπη, Μαλγαρινός Θανάσης, Μιχαηλάκης Παύλος, Μουρτασάγας Νίκος, Μπόνος Θόδωρος, Νικολούδης Νίκος, Παπαφιλίππου Βασίλης, Σακαλή Ελένη, Ταρασίδης Ευριπίδης, Χωματά Ζωή.

Εκπρόσωποι στην Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή είναι Μουρτασάγας Νίκος και Σωτηριάδης Σωτήρης.