Μάκης Παπαδόπουλος: Η δήμαρχος τρέχει πάντα πίσω από τις εξελίξεις

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ο Τόπος της Ζωής Μας υποστηρίζει ότι η Καλαμίτσα έπρεπε να είναι στην ατζέντα με τις προτεραιότητες της κ. Τσανάκα από το 2014

Την ενημέρωση των επικεφαλής των παρατάξεων από τη δήμαρχο μετά την επίσκεψή της στην Αθήνα και τα αποτελέσματα των επαφών της για την Ακτή Καλαμίτσας, το παλιό Δικαστικό Μέγαρο και το παλιό Νοσοκομείο σχολιάζει σε δηλώσεις του στον ALPHA RADIO 88,6 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ο Τόπος της Ζωής Μας Μάκης Παπαδόπουλος.

«Αν ήθελε», είπε, «να μας κάνει ενημέρωση η δήμαρχος για όλα αυτά, θα μπορούσε να το πράξει στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ζητούσε αν ήθελε βοήθεια από εμάς σε ένα μεγάλο θέμα που είναι ανοιχτό για δυόμιση χρόνια.  Αν πραγματικά ήθελε την υποστήριξή μας πριν ακόμα γίνει το ραντεβού με την ΕΤΑΔ, θα έπρεπε να μας φωνάξει να μας πει τις προτάσεις της και τον σχεδιασμό της, να το συζητήσουμε και να πάει εκεί μαζί με τους βουλευτές προετοιμασμένη.

»Δυστυχώς η κ. δήμαρχος δεν ασχολείται με τα μεγάλα θέματα του τόπου μας και αυτό το αποδεικνύουν τα αποτελέσματα που φέρνει από τα ταξίδια της. Και αυτή την φορά έκανε ένα ταξίδι, για να γυρίσει και να πει στους καβαλιώτες ότι φταίνε οι άλλοι. Είναι γεγονός πως τις περισσότερες φορές πάντα φταίνε οι άλλοι. Μπορούμε φυσικά να καταλογίσουμε χίλιες ευθύνες και στο κέντρο, αλλά όταν ένα θέμα είναι ανοικτό πολλά χρόνια, όπως είναι η Καλαμίτσα, που είναι περιουσιακό στοιχείο της Καβάλας, το βλέπουμε σοβαρά. Όπως δείχνουν τα πράγματα, την Καλαμίτσα την έχουμε χάσει και η κ. Τσανάκα το μόνο που έκανε ήταν να μας καλέσει προς ενημέρωση, μόνο και μόνο για να μας κάνει συνυπεύθυνους στις αρνητικές εξελίξεις που υπάρχουν. Πάντα αυτό κάνει. Τρέχει πίσω από τις εξελίξεις».

Κατά την άποψη τού κ. Παπαδόπουλου, το λάθος που έχει γίνει (και) στο ζήτημα της Καλαμίτσας, είναι πως από το 2014 που ανέλαβε η κ. Τσανάκα, έπρεπε να έχει στην ατζέντα της και στην προτεραιότητά της όλα τα μεγάλα θέματα της Καβάλας, ώστε να κάνει τις ενημερώσεις της. «Γιατί η Καλαμίτσα είναι ένα θέμα που αφορά την αντιπολίτευση και όλες τις παρατάξεις. Άρα από το 2014 αυτά τα λιμνάζοντα θέματα, όπως η Καλαμίτσα ή το παλιό Νοσοκομείο έπρεπε να γνωστοποιηθούν, να γίνει σχεδιασμός και να έρθει ένα αποτέλεσμα», όπως υπογράμμισε.  Όσο για το θέμα των συζητήσεων για όλα αυτά με τον κ Αλεξιάδη, θεωρεί πως ήταν μια ευκαιρία που χάθηκε.

Ενημέρωση από την Πολεοδομία και την Τεχνική Υπηρεσία

Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, ήδη έχει επικοινωνήσει με τον αντιδήμαρχο της Τεχνικής Υπηρεσίας για να μπορέσει, σε συνάρτηση και με την Πολεοδομία, να γίνει μια επαρκής ενημέρωση για όλη αυτή την ιστορία που έχει σχέση με την ΕΤΑΔ και στη συνέχεια θα υπάρξει μια ολοκληρωμένη τοποθέτηση.

Η ουσία όμως είναι πως η στασιμότητα και η αναποτελεσματικότητα των διοικήσεων αφήνει κτίρια να ρημάζουν, περιουσίες από τον δήμο Καβάλας να χάνονται και αυτό είναι ότι χειρότερο. «Όταν ο κόσμος δώσει στην παράταξη Ο Τόπος της Ζωής Μας την ευκαιρία και με αναδείξει δήμαρχο, όλα τα περιουσιακά στοιχεία της πόλης θα τα πάρουμε, θα τα φέρουμε στον δήμο Καβάλας και θα τα αξιοποιήσουμε, ώστε να δημιουργήσουμε νέα έσοδα για τον δήμο μας και νέες θέσεις εργασίας. Ό,τι και αν λέγεται, είναι επικοινωνιακά τρικ για να παραμυθιάζουν τον κόσμο», δηλώνει ο κ. Παπαδόπουλος.