ΣΥΡΙΖΑ για ΒΦΛ: Το παιχνίδι σε βάρος των απολυμένων πρέπει να τελειώσει τώρα!

Νέα παρέμβαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της αδειοδότησης

Μετά και τις τελευταίες (πολλές και… περίεργες) εξελίξεις γύρω από το θέμα της μεταβίβασης της άδειας λειτουργίας του Εργοστασίου Λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης από τη μια εταιρία στην… άλλη, η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας προχωρά σε ανακοίνωση που αφενός αναφέρεται στις ενέργειες του υπουργείου Εργασίας -και συγκεκριμένα του ΓΓ Ανδρέα Νεφελούδη- και αφετέρου καλεί τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας «να πράξει τα νόμιμα για το καλό των Καβαλιωτών». Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης.

Εργοστάσιο χωρίς άδεια-Εργαζόμενοι χωρίς μέλλον;

«Ένα ακόμα επεισόδιο προστέθηκε στο πολύκροτο σίριαλ του εργοστασίου των λιπασμάτων Καβάλας. Αφού ο κ. Λαυρεντιάδης πρωτοτύπησε με τις ψευδείς καταγγελίες εναντίον των απολυμένων αγωνιστών-πρώην εργαζομένων του εργοστατίου, αφού μόλυνε την περιοχή σε σημείο οι κάτοικοι της Ν. Καρβάλης να αντιμετωπίζουν μία ζοφερή καθημερινότητα και αφού άφησε στο δρόμο 150 και πλέον οικογένειες, σήμερα ο κόσμος της Καβάλας και των γύρω περιοχών πληροφορήθηκε  για το εξής μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο: η ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ μεταβίβασε τις δραστηριότητές της στη νέα εταιρεία «Λιπάσματα Ν. Καρβάλης» χωρίς η τελευταία να έχει λάβει σχετική άδεια!

Το γαιτανάκι με τις εργολαβικές εταιρείες φαίνεται όμως πως τελειώνει για τον κύριο Λαυρεντιάδη μιας και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Νεφελούδης, ζήτησε να μην προχωρήσει η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας στην αδειοδότηση της νέας εταιρείας.

Το παιχνίδι σε βάρος των απολυμένων πρέπει να τελειώσει τώρα. Οι μάσκες έπεσαν εδώ και καιρό. Το εργοστάσιο των λιπασμάτων είναι υψηλής επικινδυνότητας και δεν μπορεί να μένει στα χέρια ενός επιχειρηματία που δεν λογαριάζει ανθρώπινες ζωές.

Ελπίζουμε η Διεύθυνση Ανάπτυξης της ΠΕ Καβάλας, να πράξει τα νόμιμα για καλό των Καβαλιωτών. Ελπίζουμε η οδύσσεια των απολυμένων να τελειώσει άμεσα».