Μάκης Παπαδόπουλος: Η δήμαρχος ενοχλείται από την κριτική και την αλήθεια

Σειρά ερωτημάτων προς τη Δήμητρα Τσανάκα από τον επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας

Παραμονή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ο Τόπος της Ζωής μας Μάκης Παπαδόπουλος σε ανακοίνωσή του αναδεικνύει μια σειρά θεμάτων διοικητικής φύσεως που, κατά τον ίδιο, χρήζουν απάντησης από τη Δημοτική Αρχή και τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα προσωπικά. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Τόπου της Ζωής μας.

Η δήμαρχος Καβάλας ενοχλείται από την κριτική και την αλήθεια…

«Μαθαίνουμε πάλι πως η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα ενοχλείται από την κριτική και τον έλεγχο που ασκεί η δημοτική μας παράταξη στο έργο του Δήμου. ΑΥΤΗ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ. Εμείς δεν μπορούμε να αναλάβουμε τον ρόλο του «χειροκροτητή», αν και η κυρία Τσανάκα πολύ θα το επιθυμούσε.

Η Δήμαρχος όφειλε εξάλλου να γνωρίζει τον ρόλο και τις υποχρεώσεις της Αντιπολίτευσης, αφού είναι πολλά χρόνια στην αυτοδιοίκηση και ήταν στην προηγούμενη τετραετία και η ίδια στην Αντιπολίτευση. Φαίνεται όμως ότι τότε δεν ασχολούνταν και πολύ με τις υποθέσεις του Δήμου, αφού συχνά απουσίαζε από τις συνεδριάσεις των οργάνων διοίκησής του.

Έχουμε εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους η Δήμαρχος ενοχλείται από την κριτική μας: «την πειράζει» να αποκαλύπτουμε τα σφάλματα, τις παραλείψεις, τα ρουσφέτια και τις πελατειακές (ενίοτε και οικογενειακές) «εξυπηρετήσεις» της διοίκησής της, πάντοτε με στοιχεία και τεκμήρια. Έχει δηλώσει μάλιστα ότι δεν απολογείται και δεν λογοδοτεί σε εμάς. Εμείς δεν ζητάμε απολογίες, εμείς ζητάμε απαντήσεις, αλλά απαντήσεις δεν παίρνουμε.

Βεβαίως, η Δήμαρχος συχνά υιοθετεί παρατηρήσεις και επισημάνσεις που της κάνουμε, απλά δεν θέλει να φαίνεται ότι μας δικαιώνει.

Το έκανε και πολύ πρόσφατα, συγκαλώντας το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, την ύπαρξη του οποίου αγνοούσε παντελώς όταν της κάναμε σχετική ερώτηση στη συνεδρίαση της 16ης Ιανουαρίου. Άρχισε μάλιστα να επαναλαμβάνει παντού την ιδέα να συμμετέχουν και τα μέσα ενημέρωσης στον σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας, αφού της επισημάναμε ότι στις σύγχρονες προσεγγίσεις περί πολιτικής προστασίας η εμπλοκή των μέσων ενημέρωσης επιβάλλεται. Να δούμε βέβαια αν θα την εφαρμόσει κιόλας.

Είναι επίσης γνωστό σε όλους πια ότι για την Δήμητρα Τσανάκα και τους συνεργάτες της φταίνε πάντα οι άλλοι για τα δυσάρεστα αποτελέσματα των δικών τους επιλογών (ή παραλείψεων). ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ «ΦΤΑΙΝΕ» ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ και των Νομικών Προσώπων, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΠΙΑΝΟΥΝ, όπως έκανε η Δήμαρχος πρόσφατα στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του σωματείου των υπαλλήλων του Δήμου. Μερικά παραδείγματα:

– Το πρόστιμο του Δήμου στην ΕΤΑΔ για το κτίσμα του Villa Mercedes στην Ακτή Καλαμίτσας. Στις 2 Νοεμβρίου 2015 η ίδια η Δήμαρχος δήλωνε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι κακώς η υπηρεσία της Πολεοδομίας επέβαλε το πρόστιμο στην ΕΤΑΔ, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στις σχέσεις του Δήμου με την ΕΤΑΔ. Είχε πει μάλιστα με το γνωστό ειρωνικό και απαξιωτικό της ύφος «Όλοι ξέραμε σε ποιον ανήκε το κτίριο, μόνο η Πολεοδομία δεν το γνώριζε…».

– Δεν δίστασε να κοροϊδέψει 11 πρώην εργαζόμενους στο Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου, στους οποίους ενώ είχε αρχικά υποσχεθεί (σε συνάντηση στο γραφείο της) να έρθει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό μαζί τους, στη συνέχεια τους «άδειασε πανηγυρικά» στο Δημοτικό Συμβούλιο, καταφεύγοντας τελικά στη δικαιοσύνη. Προτίμησε μάλιστα «να το σκάσει» από το Δημοτικό Συμβούλιο αντί να τους αντιμετωπίσει με ειλικρίνεια και ευθύτητα.

– Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ έχει κάνει θεσμό την τιμωρία υπαλλήλων της επιχείρησης, χωρίς να διστάζει μάλιστα να τους καταγγέλλει δημόσια μέσω FACEBOOK!

Είναι λοιπόν προτιμότερο για τη Δήμαρχο και τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής να σταματήσουν τη ΔΙΠΡΟΣΩΠΗ και ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ και των Νομικών του Προσώπων.

Οι υπάλληλοι του Δήμου δεν έχουν ανάγκη ούτε από «γλύψιμο» ούτε από «μαστίγιο». Έχουν ανάγκη από μία διοίκηση που θα κάνει σωστά τη δουλειά της και θα σέβεται τον ρόλο και την εργασία του κάθε εργαζόμενου