Κοινωνική Συμμαχία: Άστοχη και άκομψη παρέμβαση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ στη λειτουργία των δήμων

Ανακοίνωση Φώτη Καραλίδη για τις δηλώσεις Χρήστου Μέτιου για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη δήμων της ΠΑΜ-Θ

Στον απόηχο των δηλώσεων του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης για για τις προτάσεις των Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) των δήμων της Περιφέρειας, ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης (Κοινωνική Συμμαχία) Φώτης Καραλίδης καταγγέλλει τον Χρήστο Μέτιο για «άστοχη και άκομψη παρέμβαση» που ως μοναδικό στόχο είχε την αυτο-προβολή. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης.

Δυστυχώς το είδαμε κι αυτό!!!

«Ο Περιφερειάρχης, αγνοώντας αφενός τον ρόλο της Περιφέρειας και την σχέση της με τους Δήμους και μη σεβόμενος αφετέρου την αυτονομία των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης, έκρινε και επέκρινε τα σχέδια που κατέθεσαν οι δήμοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του.

Με αυτήν την άστοχη και άκομψη παρέμβαση του ο κ. Περιφερειάρχης μόνο προβλήματα δημιούργησε.

Προσδίδοντας στον εαυτό του ρόλο πατερναλιστικό, αυτοπροβάλλεται ως ρυθμιστής των χρηματοδοτήσεων  στους Δήμους.

Εκμεταλλευόμενος την παρουσίαση των σχετικών προτάσεων Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) των Δήμων, προσπαθεί να δείξει μια κινητικότητα στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Οικειοποιείται με αυτόν τον τρόπο την προσπάθεια των άλλων φορέων – δήμων, για να κρύψει την ανυπαρξία της Περιφέρειας ως φορέας υλοποίησης έργων στο νέο ΕΣΠΑ.

Είναι γεγονός ότι από την ανάληψη των καθηκόντων της, η Διοίκησης της Περιφέρειας δεν έχει να επιδείξει την ένταξη ούτε ενός νέου Τεχνικού έργου στο ΕΣΠΑ 2014-20.

Να επικεντρωθεί λοιπόν ο Περιφερειάρχης στον ρόλο για τον οποίο εκλέχθηκε, να περιορισθεί στα καθήκοντά του και στις αρμοδιότητες της Περιφέρειάς και ας αφήσει τους Δήμους να λειτουργήσουν όπως αυτοί καλύτερα γνωρίζουν».