Σειρά επαφών των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα της Καβάλας

Συναντήσεις για την όδευση του αγωγού ΤΑΡ, με Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, με εκπρόσωπο Λατομείων Μαρμάρου και γνωριμία με τον νέο Αναπληρωτή Διοικητή του ΓΝΚ

Συναντήσεις πραγματοποίησαν το προηγούμενο διάστημα με φορείς και ομάδες εργαζομένων  οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου.

Πιο συγκεκριμένα, οι τρεις βουλευτές και αντιπροσωπεία του κόμματος, συναντήθηκαν με τους κατοίκους της περιοχής των Φιλίππων οι οποίοι διεκδικούν την αλλαγή όδευσης του αγωγού ΤΑP. Οι βουλευτές ενημέρωσαν τους κατοίκους για την επικείμενη συνάντηση μεταξύ παραγόντων του Υπουργείου με τους τρεις περιφερειάρχες,  απ’ τις περιφέρειες των οποίων περνά ο αγωγός. Επίσης, τονίστηκε πως η ανοιχτή εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί παρουσία επιστημονικών παραγόντων, εκπροσώπων του υπουργείου και άλλων φορέων, θα γίνει κανονικά στο εγγύς μέλλον.

Συνάντηση πραγματοποίησαν με τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης οι οποίοι έθεσαν τα προβλήματα τους όσον αφορά την μονιμοποίηση τους αλλά και τις γενικότερες εξελίξεις στον κλάδο τους. Οι βουλευτές υποσχέθηκαν να θέσουν εκ νέου το θέμα στον αρμόδιο Υπουργό.  Άλλωστε, αναμένεται εντός των επόμενων ημερών, συνάντηση μεταξύ του αρμόδιου υπουργείου και εκπροσώπων των πυροσβεστών.

Εξάλλου, τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, έθεσε ο εκπρόσωπος των «Λατομείων Μαρμάρου» και κυρίως τον απαρχαιωμένο νόμο ο οποίος πρέπει να αλλάξει. Οι βουλευτές σημείωσαν πως είναι πάγια θέση τους να εκσυγχρονιστεί το νομικό πλαίσιο και σ’ αυτή την κατεύθυνση θα πιέσουν το αρμόδιο υπουργείο να αλλάξει άμεσα ο νόμος.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας με τον αναπληρωτή διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Εμμανουήλ Θανόγλου.