Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε Καλαντζή για ΒΦΛ: Ουδέποτε έκρυψε τη συμπάθειά του στον κ. Λαυρεντιάδη

Η Τοπική Οργάνωση καλεί τον πρώην υπουργό αλλά και τη Νέα Δημοκρατία «να πουν το ονοματεπώνυμο του προβλήματος»

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση σε απάντηση των δηλώσεων Καλαντζή (διαβάστε τις εδώ) για τον ρόλο Νεφελούδη και βουλευτών του κόμματος στο θέμα της μεταβίβασης της άδειας λειτουργίας της ΒΦΛ.

«Με σημερινές του δηλώσεις, ο πρώην υπουργός και στέλεχος της ΝΔ, κ. Γιώργος Καλαντζής, σημειώνει πως ο γ.γ. του υπουργείου εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης και οι τρεις βουλευτές Καβάλας με το ΣΥΡΙΖΑ -και κατ’ επέκταση ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ-, με τις κινήσεις τους θα προσθέσουν άλλους 700 ανέργους στους ήδη 180 απολυμένους του εργοστασίου λιπασμάτων Καβάλας.

Δεν περιμέναμε άλλη τοποθέτηση από τον κ. Καλαντζή. Άλλωστε, ουδέποτε έκρυψε τη συμπάθειά του στον κ. Λαυρεντιάδη ενώ παράλληλα, στην ίδια συχνότητα, αρνιόταν, τόσο ο ίδιος όσο και η ΝΔ, να απαντήσει επί της ουσίας στο πρόβλημα.

Αναρωτιόμαστε αν ο κ. Καλαντζής θέλει η κυβέρνηση και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν τα στραβά μάτια σε νομικά κενά. Αναρωτιόμαστε αν μπορούμε να συνεχίσουμε να παίζουμε “κρυφτούλι” με θέματα ασφάλειας. Τέλος, αναρωτιόμαστε αν ο κ. Καλαντζής  και φυσικά ο πολιτικός φορέας στον οποίον ανήκει, μπορούν να μας πουν το ονοματεπώνυμο του προβλήματος, αλλά και τα κόμματα που συμφώνησαν σε μία νύχτα να δοθεί το εργοστάσιο στον σημερινό επιχειρηματία.

Με ζητήματα ασφάλειας, ανθρώπινων ζωών και προστασίας του περιβάλλοντος δεν αστειευόμαστε. Όπως δεν αστειευόμαστε με τα εργασιακά δικαιώματα, τα οποία με τους προηγούμενους μνημονιακούς νόμους, καταστρατηγήθηκαν.

Ή μήπως ανήκουν και αυτές οι διεκδικήσεις στη σφαίρα των “ιδεοληψιών” μας»;