Ανταπάντηση Καλαντζή στον ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας: Περί «συμπάθειας» και άλλων τινών…

«Υπεύθυνος και ο κ. Μπόνος αν κλείσει το εργοστάσιο των Λιπασμάτων» - «Μοναδική σταθερή η συμπάθειά μου προς την Ανάπτυξη»

Ο πρώην υπουργός Γιώργος Καλαντζής παρενέβη με δήλωσή του χθες (διαβάστε σχετικά εδώ) στο θέμα της μεταβίβασης της άδειας λειτουργίας του ΒΦΛ με «αιχμές» τόσο προς τον γγ του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη όσο και προς τη Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία απάντησε (διαβάστε σχετικά εδώ) αναλόγως. Λιγότερο από 24 ώρες μετά, ο πρώην βουλευτής επανέρχεται με νέα δήλωση.

«Δεν ξέρω τι εννοεί ο κ. Μπόνος και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ όταν κάνει λόγο για συμπάθεια προς πρόσωπα… Ξέρω όμως ότι όχι μόνο συμπαθής, αλλά φίλος του δήθεν αριστερού κ. Μπόνου και του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο δεξιός κ. Καμένος, που μαζί απολαμβάνουν την παρέα της Χ.Α. σε πρόσφατα ταξίδια. Στην ουσία τώρα, αν κλείσει το εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης και μείνουν άλλοι 700 περίπου άνεργοι στην Καβάλα, συνυπεύθυνος θα θεωρηθεί και ο κ. Μπόνος.
Σε ό,τι αφορά τα περί καταστρατήγησης εργασιακών δικαιωμάτων και μνημονίων, είναι σαφώς καλύτερα ενημερωμένος ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα, αφού επέλεξε να μιλήσει ως εκπρόσωπος της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.
Για τους έχοντες ασθενή μνήμη, υπενθυμίζω τη διαχρονική μου “συμπάθεια” στο να συνεχίσει να λειτουργεί το συγκεκριμένο εργοστάσιο, να συνεχίζουν να εργάζονται Καβαλιώτες, λειτουργία για την οποία αγωνίστηκα το 2007, όταν τέθηκε το δίλημμα μεταξύ εργοστασίου Θεσσαλονίκης και εργοστασίου Νέας Καρβάλης. Έκλεισε τότε το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης. Μπορούσε να είχε συμβεί το αντίθετο και το αποτρέψαμε.
Είναι σταθερή και διαχρονική η “συμπάθεια” μου στην ανάπτυξη, στην εργασία, στις επενδύσεις, στα μεγάλα έργα στο Νομό Καβάλας, στον αναπτυξιακό νόμο, στην επιδότηση του μισθοδοτικού κόστους με 12%, στα δικαιώματα των εργαζομένων, στις φορολογικές ελαφρύνσεις των εργοδοτών. Πεδίο δράσης μάλλον άγνωστο στον ΣΥΡΙΖΑ…
Αλλά, τι να απαντήσω σε εκείνους που προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία, πούλησαν την ιδεολογία τους και ισχυρίζονται ότι μπορούν να εφαρμόσουν καλύτερα από εμάς τους κανόνες του αστικού καθεστώτος και της ελεύθερης αγοράς…».