Δήμητρα Τσανάκα για Κωστή Σιμιτσή: Ο πλέον αποτυχημένος δήμαρχος και με διαφορά!

«Σκληρή» απάντηση της Διοίκησης στον τ. δήμαρχο για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

Με μία ιδιαίτερα «σκληρή» ανακοίνωση, το Γραφείο Τύπου του δήμου Καβάλας «απαντά» στο δελτίο Τύπου της Ανοιχτής Πόλης (διαβάστε το εδώ) και την κριτική του τ. δημάρχου στα έργα που εντάχθηκαν στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) ύψους 8,6 εκ. ευρώ και τα οποία παρουσιάστηκαν την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 σε εκδήλωση από τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα και τους συνεργάτες της (το ρεπορτάζ εδώ).

Η Διοίκηση «επιτίθεται» επί προσωπικού στον κ. Σιμιτσή, χαρακτηρίζοντάς τον ως «τον πλέον αποτυχημένο δήμαρχο που γνώρισε ποτέ η Καβάλα» και προεξοφλώντας ότι οι Καβαλιώτες θα του γυρίσουν και πάλι τις πλάτες στις Εκλογές του 2019, αν… «τολμήσει», βέβαια, να είναι και πάλι υποψήφιος. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης.

Το απόλυτο τίποτα του χθες με τα έργα και τις δράσεις του σήμερα

«Ο κ. Σιμιτσής, ο πλέον αποτυχημένος δήμαρχος και μάλιστα με διαφορά, που γνώρισε ποτέ  η Καβάλα, αδυνατεί ακόμη να αποδεχθεί  το αποτέλεσμα των τελευταίων δημοτικών εκλογών. Σε αυτό το προσωπικό του δράμα, το μόνο που μπορούμε να του προσφέρουμε, είναι η συμπάθειά μας.
Στο πολιτικό δράμα που ζει όμως, τις απαντήσεις τις έδωσαν και τις δίνουν οι δημότες. Έτσι, όπως το 2014 το 76% περίπου των δημοτών του γύρισε την πλάτη,  έτσι και στις επερχόμενες εκλογές οι Καβαλιώτες θα του γυρίσουν και πάλι την πλάτη, αν τολμήσει  βεβαία εκ νέου την κάθοδό του στις εκλογές.
Τώρα για το ΒΑΑ και τα όσα αναφέρει, είναι μικροψυχία, φθόνος και αερολογίες.
Ενδεικτικά:
1Να θυμίσουμε στον κ. Σιμιτσή  ότι οκτώ ολόκληρα χρόνια δεν ολοκλήρωσε ούτε ένα έργο ΕΣΠΑ (για άλλα έργα είναι αστείο και να το συζητάμε). Αυτά τα ολοκληρώσαμε εμείς, όταν η διοίκησή του αγρόν ηγόραζε με τεράστιο κίνδυνο απένταξης.
2Για το περιβόητο έργο Jessica, να του θυμίσουμε ότι η δική του πρόταση αφορούσε έργο με δάνειο στις πλάτες των Καβαλιωτών, ενώ τώρα είναι 100% χρηματοδότηση ΕΣΠΑ.
3Ως προς το νέο Leader,  το οποίο ακόμη είναι σε φάση διαμόρφωσης  (θα έπρεπε να το ξέρει αν ήταν επιμελής)  και διαβουλεύσεων με φορείς,  η αναφορά του είναι  τουλάχιστον άτυχης και δείχνει  άνθρωπο προσηλωμένο στην διαστρέβλωση.
Αδυνατεί να πιστέψει πως η δημοτική αρχή εργάζεται σκληρά, θέτει και πετυχαίνει στόχους. Η ένταξη μας στο πρόγραμμα και η χρηματοδότηση με 8,6 εκ ευρώ για έργα στον Δήμο μας αποδεικνύουν περίτρανα τα παραπάνω. Προφανώς ενοχλήθηκε και μάλιστα πολύ.
Η σύγκριση είναι μοιραία και αναπόφευκτη: Το απόλυτο τίποτα του παρελθόντος με τα έργα και δράσεις του σήμερα».