Τοποθέτηση Εμμανουηλίδη για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Ελευσίνας και Σύρου

«Να έχει ο κόσμος συνείδηση του πώς αντιλαμβάνεται ο πολιτικός της Αριστεράς την πολιτική, κοινωνική και ιστορική ευθύνη»

Ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Εμμανουηλίδης τοποθετήθηκε σήμερα Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά την ακρόαση του Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας Δημήτρη Βίτσα για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Ελευσίνας και Σύρου. Μεταξύ άλλων, είπε: «Καταρχάς να καταθέσω την συμπαράσταση μου σε ανθρώπους που για δεκαετίες ζουν μέσα σε συνθήκες που υποθηκεύουν την ίδια τη φυσική ύπαρξη, γιατί εννοείται ότι η δουλειά στο ναυπηγείο δεν είναι δουλειά εύκολη. Και βρέθηκαν αυτοί οι άνθρωποι στο φάσμα της ανεργίας και της υπ’ αμοιβής. Όλα αυτά δεν προέκυψαν, όμως, από φυσικό καταστροφικό φαινόμενο. 

Όλα αυτά ήταν συνέργειες πολιτικές με εγκληματικές πρωτοβουλίες δεκαετιών που οδήγησαν τη χώρα στην πλήρη αποβιομηχανοποίηση.

Θέλω να σταθώ λίγο στο ύφος και στο ήθος των πολιτικών κομμάτων. Αυτή τη στιγμή, πέρα από όλα τα βάρη που έχουμε επωμιστεί ως Κυβέρνηση έχουμε και το βάρος των ναυπηγείων και βλέπετε πως αντιμετωπίζουμε, με τι περίσσεια, θα έλεγα, συντριβή – γιατί τέτοια είναι η εικόνα όπου αποπνέει εν προκειμένω ο λόγος του Δημήτρη Βίτσα του Αναπληρωτή Υπουργού, το ίδιο και από την πλευρά του Στέργιου Πιτσιόρλα. 

Και έρχονται χωρίς ίχνος αυτοσυνείδησης να κάνουν ερωτήσεις και να εγκαλούν αυτούς που χωρίς καμία ευθύνη έχουν επωμιστεί ένα τεράστιο κοινωνικό πρωτίστως και στη συνέχεια πολιτικό βάρος. Αυτό για να αποτυπώνουμε πραγματικά το πνεύμα και να έχει ο κόσμος συνείδηση του πώς αντιλαμβάνεται ο πολιτικός της Αριστεράς την πολιτική, κοινωνική και ιστορική ευθύνη».​