Ο Τόπος της Ζωής Μας συγχαίρει τη Συμπαράταξη Πολιτών

Η δημοτική παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλου δίνει τα εύσημα στον Άρη Βέρρο και σε όσους έλαβαν την πρωτοβουλία για την εκδήλωση στη μνήμη του «κόκκινου» δημάρχου της Καβάλας Μήτσου Παρτσαλίδη

Με μια ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο επικεφαλής της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Ο Τόπος της Ζωής Μας Μάκης Παπαδόπουλος, συγχαίρει τη δημοτική παράταξη Καβάλας Συμπαράταξη Πολιτών και όλους όσοι συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης που φιλοξενήθηκε την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και αφορούσε το έργο του αείμνηστου «κόκκινου» δημάρχου της Καβάλας και πρώτου κομμουνιστή δημάρχου στην Ελλάδα Μήτσου Παρτσαλίδη, με ομιλητή τον ιστορικό-συγγραφέα Νίκο Καραγιαννακίδη.

Ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει στην ανακοίνωσή του, την οποία συνοδεύει και με μια φωτογραφία του Μήτσου Παρτσαλίδη, ότι τέτοιες πρωτοβουλίες είναι χρήσιμες για όσους ασχολούνται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ η αντιστοιχία από τον κ. Καραγιαννακίδη δύο εποχών που έχουν κοινές συνισταμένες είναι τουλάχιστον διδακτική για όλους, αιρετούς και μη.

Η διαδικτυακή ανακοίνωση του Μάκη Παπαδόπουλου

Συγχαρητήρια στη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ και στους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους Άρη Βέρρο, Νίκο Μουρτασάγα και Σωτήρη Σωτηριάδη για την πρωτοβουλία να διοργανώσουν εκδήλωση μνήμης για τον πρώτο «Κόκκινο» Δήμαρχο στην Ελλάδα, τον Δήμαρχο Καβάλας Μήτσο Παρτσαλίδη (1934), μία πολιτική προσωπικότητα που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη νεώτερη ιστορία της χώρας μας.

Τέτοιες εκδηλώσεις είναι πολύ χρήσιμες για όλους εμάς που ασχολούμαστε με την τοπική αυτοδιοίκηση, για να μαθαίνουμε το παρελθόν του τόπου μας και να αντλούμε παραδείγματα από τις εμπειρίες των ανθρώπων που σφράγισαν με τη δράση τους την ιστορία του Δήμου Καβάλας. Συγχαρητήρια και στον συμπολίτη μας ιστορικό Νίκο Καραγιαννακίδη για την προσπάθειά του να μας προβληματίσει πάνω στις αντιστοιχίες εκείνης της εποχής με όσα ζούμε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.